Wednesday, September 28, 2011

Vad har du gjort i ditt liv?

Tjena, vad sysslar du med om dagarna?

Jo, jag går här hemma och drar mest. Gött det. Har en liten bäbis serru, hon har precis passerat 7-månadersstrecket och är dödslattjo. Mamma säger hon! Och äter gröt och burkmat, gärna från Nestlé, bara för att jävlas. Bara.

Nu sitter hon vid bordet och leker med sina plastdjur. Fast ärligt talat ser hon inte helt nöjd ut. Bäst att hon får träna på att ha tråkigt. Hela livet är ju sånt.

Ibland gör jag mig en  utflykt till Ica, det kan vara dagens höjdpunkt. Botanisera bland produkter, lura på sig själv extrapriser, ströva bland de andra tanterna, vissa har dramaten, andra barnvagn, lugnt och fint, ingen stress.

Om bäbis tillåter kollar jag ibland på nån rulle på min dvd-spelare. Just nu kör jag hårt med Förbrydelsen 2. Älskar Sara Lund. Älskar upplägget. Älskar dansk produktion. Sjukt bra.

Igår tittade jag på den bästa och sorgligaste filmen någonsin. Mulholland Drive. Den som inte sett den är vad jag skulle beteckna som en loser, han har nämligen misssat något stort. Varför inte Naomi Watts fick en Oscar för sin insats är obegripligt.

Ibland letar jag efter en bil. Meningarna går lite isär om vad det ska vara för en. Först var det definitivt en Volkswagen. Men sedan kom Toyotan som gubben i lådan, och efter det, som superjoker i leken, varför inte en Citroën.

Annat jag sysslar med är att sopa golvet (vi är 1800-talsmänniskor utan dammsugare), sätta igång diskmaskiner och tvättmaskiner (sent 1900-tal) och koka mig en eller två koppar kaffe.

Ibland umgås jag med min favoritmänniska. Det är min mamma. Någon gång ger jag helt sonika bäbisen till mormor och passar jag på att ta en körlektion, för att säkra min framtid som bilförare.

Solen lyser och nu bajsar min bäbis där i stolen. Det är väl hennes sätt att tacka för en hel burk katrinplommon imorse, det enda sättet hon kan. Nestlé förstås.

Snart har jag förstått att jag ska få nya rutiner, mer om det strax, i en inte alltför avlägsen framstjärt, fy fan vad spännande!

No comments: