Tuesday, September 06, 2011

Komma till skott

Idag ska jag ha min första professionella körlektion. Med Armand. Är han hetare än min privatfröken Carl, tro? Knappast va.

Jag är 35 år gammal och ska ha min första körlektion.

Något säger mig att det här kommer jag aldrig att ro i hamn. Det blir några taffliga lektionstillfällen, sedan får jag iskalla tassar och drar mig ur. Slantarna tryter och modet likaså.

Fast så tänker jag på alla kärringar vid rattarna, alla cp-ynglingar som brummar fram, alla dummerjönsar och slirpellar. Kan de, så kan ju naturligtvis jag. Så jävla svårt kan det ju inte vara.

Och det är väl inte det att det är så svårt. Jag kör ju, bara att jag inte har koll på 20 olika döda vinklar och speglar, växeln kan lika gärna hamna i ettan som i trean, akta er här kommer en trafikfara, vem har företräde, jag va.

Jag kan väl ratta en ratt lika väl som Bengt Bedrup, fan och hans moster. Förmodligen är det bara att jag har högre krav på mig själv än snittmänniskan. Jag vill vara bäst, annars får det vara. Fem fel på matteprovet, det är bara bra om ingen hade färre. Snyggast vinner, det duger inte att vara näst bäst.

Tyvärr leder detta till att jag inte kommer till skott. Jag bara sitter och surar över att andra, som minsann inte är lika duktiga, smarta, snygga som jag röner framgång som chefer, skribenter, bilförare. Varför får hon skriva krönikor, den sopan, varför bestämmer han över mig när jag är mycket rättvisare, mycket intelligentare? Varför sitter det en massa apor bakom rattar och spakar, jag kan väl också, fast mycket bättre säkert?

Vilken risig attityd va. Gör det bättre själv då, fast tvärtom. För jag gör ju inget. Jag sitter bara på mitt inte längre så feta arsle och tänker att jag kan, utan att för den skull agera särskilt kraftfullt.

Låt oss hoppas att detta tänkande inte är applicerbart på mitt bilkörande, låt oss hoppas att jag kan köra från a till b, utan att tappa sugen, utan att dra mig ur innan det ens har börjat på riktigt.

För det skulle ju isåfall bevisa att jag egentligen är en sopa, och det vill jag verkligen inte vara.

1 comment:

Stomiprodukter och vågar said...

Söker du vårdprodukter mot ileostomi, urostomi, kolostomi eller gastrostomi? Vi har ett utvalt sortiment av professionella sjukvårdprodukter för alla typer av stomi! Stomipåsar och stomibandage, även personvågar, precisionsvågar, längdmätare, pelarvågar samt babyvåg.