Sunday, May 08, 2011

Sov lilla kotte

Här sover min lillaste sötaste. Fortfarande. Klockorna är (för det är ju inte bara EN klocka som är) cirka 9:30. Hon gick och lade sig vid 22-draget och var sedan uppe cirka en halvtimme vid 5-snåret för att dra en flarra.

Det är vad jag kallar välartad bäbis.

Den andra lillskojaren Lolo somnade också ca 22 och var den som väckte oss stora kl 9 genom att föra en morgonkonversation med giraffen Guran från sitt rum.

Man hör ju om föräldrar som jagas upp av sina barn klockan 6 am på helgmorgnarna. Det är ju inte mänskligt, snarare okristligt att stiga upp då. Men det är förstås för att de prompt ska ha ungarna i säng klockan 19, så att de vuxna får precious egentid, dvs de kan dricka vin, titta på teve och eventuellt ligga. Men det intresserar inte mig serru, jag ligger hellre på morgonen.

Dessutom hade jag tid att spöa skiten ur min man i både Rummikub och Dominos igår afton efter att flickebarnen gått och knytit sig. Win, som osten sa.


5 comments:

Anja said...

Jag tycker nog att det är skönare att få lugn och ro på kvällen och titta på massa vuxenfilm och trycka i sig chirre och larre. Går man upp vid 7-tiden på morgonen får man mycket gjort. Det händer att barnen sover till åtta-halvnio (även om det är vanligare med sju-halvåtta), men vi vuxna vaknar ändå vid 7-tiden varje morgon, spelar ingen roll om man inte ens har barn hemma. Har väl blivit "programmerade" så pga av jobb och dagis. Jag hade tyckt det varit jobbigare om det inte hade sovits och snarkats vid åttasnåret på kvällen. Som vanligt: tur att vi alla är olika och har olika behov och tur att vi får de barn vi vill ha! :-) Kyss mitt hjärta!

Ulla said...

Men om vaknar utvilad kl 7 är det ju för att du legat i bingen kl 23. Så enkelt är det ju. Barnet sover sina 11, de vuxna sina 8 (nåväl) timmar, bara att vi gör det vid olika tidpunkter! Och eftersom jag i grund och botten är en nattuggla har jag så klart programmerat mina barn att följa mitt mönster. Samtidigt tycker jag folk klagar mycket om att de jagas upp i ottan av sina ungar, men det är ju klart som korvspad om de söver dem kl 19! Det var min poäng. Och så klart den där eviga om att mina barn är duktigare än alla andras. Och snyggare. Hihi

Anja said...

De som lägger vid 19 börjar nog jobba vid 8 och måste lämna barn på dagis vid 7 - låter ganska normalt. Vi lämnar vid 9 och därför är det bra att hon går upp runt 7.30. Tur att vi är olika annars hade nog inte samhället fungerat så bra!

Ulla said...

Samhället hade med största sannolikhet fungerat som bäst om fler tänkte och gjorde som jag. Tror du inte? ;-)

Anja said...

Mjau. Så mycket snyggare hade samhället varit om alla var som du, min sköna. :-)