Tuesday, May 03, 2011

Öl och barn byggde denna kropp

Innan jag blev gravve var mitt största intresse i livet att bli full. Då brukade jag tänka ett de där 14 unitsen man får dricka i veckan, är det inte bra mycket skojigare att hälla i sig allihopa på en kväll? Jo, det var det, kan jag tala om. Dessutom fler gånger än en gång i veckan. Det gäller att unna sig, brukade jag tänka. Passa på att smida medan järnet var varmt, passa på medan jag var både ung och snygg. Men så får man tydligen inte göra, ta allt på en gång. Det ska noga portioneras ut, ett litet glas vin varje dag ska det vara, inte två flaskor på en kväll. Tråkigt!

Och nu, när mitt största intresse är att gå ner i vikt, då tänker jag att det är väl gött om man kan koncentrera allt sitt motionerande till en dag, för att sedan ligga på sofflocket och pilla med navelluddet de andra dagarna. Men så funkar det väl tyvärr inte, det är samma som med spriten. Lite varje dag ska man ha. Salong, men aldrig dyngrak. En liten jogg varje dag, inte söndagsmaraton. Eller en liten grogg varje dag, inte sunday service på puben. Lagom är bäst trots att lagom är tristast.

Idag har jag gått från hemma till Sony Ericsson, från Sony Ericsson till BVC, från BVC till mamma. Vilket skulle motsvara mer än en mil i mina mockasiner. Inte illa, men inte fan slipper jag undan imorgon för det.

Nån sprit får jag inte heller. Jag ska hamstra alla mina units till nästa torsdag när jag ska ut och kläppa bägare med Peltokungen. Eller kunde man inte göra så?

No comments: