Tuesday, February 01, 2011

Vad framstjärten bar i sitt sköte

Så var den första dagen som mammaledig utan barn snart till ända. Och man hann ju för fan inte med någonting. Huset skulle ju storstädats, var sak på sin plats, no more dammrådisar och grunkomojer överallt. Ettt skinande hem och ett strålande leende när barnet och mannen kommer hem från sina aktiviteter. Jo du, dra den om rödluvan.

Jag har:
Lekt med datorn
Lyssnat sönder mina fräckaste Spotify-lista
Satt tillbaka några böcker i bokhyllorna
Plockat upp några plastfrukter och gosedjur från golvet och lagt i leklådorna
Diskat efter gårdagens middag
Torkat köksbordet efter gårdagens middag
Försökt pilla bort stearin från Hjördis fyrarmade, men gett upp efter en arm av tristess
Samlat ihop kassar för återvinning
Tvättat lite svarta grejer, bland annat Isabellas filt
Bakat vetebullar
Gjort en pannkakssmet

Och nu fick du en intressepil i ögat och tänkte att är det så här det ska vara nu? Londons och sedermera Sveriges ballaste bloggare har fullständigt tappat förståndet och börjat lista sina vardagssysslor, som om det vore nyhetsstoff. Fy fan va. Ja, så illa är det tyvärr. Det är lite så en hemmafru jobbar.

Det enda jag kan lova är att jag inte kommer att publicera några bilder på när jag ammar. Eller på min brön över huvud taget. Varken här eller på Fejjan eller för den delen i Aktuell Rapport. Amning förresten, det känns jävligt omodernt och överskattat, ska vi verkligen syssla med det?

Nu ska jag strax gå och hämta mitt barn på dagis och bjuda på pannkakor. Dagens outfit: mjukisbyxor och ingen behå, fy fan vad läckert.

No comments: