Thursday, February 10, 2011

Sugen på den bullen?

Ah, här sitter man på fisens mosse och vet varken in eller ut. Tänkte att jag bakar lite scones, det gör jag. Mums lilla babba. Men så hade det ju läckt ut flytande smör på ugnsgolvet häromdagen när jag bakade kladdis, så det började ryka något alldeles förfärligt. Och jag försökte lufta och torka lite med en handduk, men då gick brandlarmshelvetet igång, och det med råge. Vad gör man då? Viftar med en handduk framför mojängen? Stänger av på en panel? Vilken knapp? Vädrar ut med balkongdörren på vid gavel? Jag kan avslöja att jag gjorde alltihopa samtidigt, sprang som en skållad råtta över golvet och viftade, tryckte på knappar och slet upp dörrar.

Och fy fan vad det tjöt, och jag blev rädd och Isabella säkert skraj trots att hon ännu skyddas av ett lager fettomage, och vi tänkte att snart kommer brandkåren och undrar vad fan vi håller på med. Att bryta bröd med de döda. Men så plötsligt tystnade larmet och jag stängde av ugnen som fick vila en sväng. Och sedan torkade jag bort det härskna brända smöret och tryckte in mina bullar i ugnen.

Och nu får jag ju lön för mödan, med sylt på. Kan du tänka dig vilken oerhörd vardagsdramatik.

2 comments:

Pelto said...

men fy fan, jag som inte ens vågar testa brandlarmet av rädsla för att det inte ska sluta tjuta. men scones skojar man ju inte om, nehejdutack.

Anja said...

Traumaköket... Jag blir rädd också!