Friday, February 25, 2011

Atheism for dummies

Vill du ha bevis för att det här med Gud och religiöst tramsande i alla dess former är fullständigt meningslöst? Klart du vill.

Jag, som är fullständigt ogudaktig, oövertäckt, svärande, äter och dricker vad jag vill, ligger med vem jag vill, beter mig som jag vill och raljerar över andra människors tillkortakommanden på ett ibland smått elakt sätt - jag av alla människor har fått perfekta barn. Genomfriska snygga, utan defekter, snälla, smarta och duktiga. Jag, som ju borde fått cp-skadade fula sjukliga barn, som straff. Kunde man tycka. Men nehjedutack, därför kan man med lätthet dra slutsatsen att:

Det finns ingen Gud
Det finns en Gud men han är maktlös
Det finns en Gud men han skiter i vad vi gör med våra liv

Vilket alternativ man väljer att tro på spelar egentligen ingen roll, kontentan av det hela är iallafall att nu kan alla sluta joxa och leva efter begränsande regler bara för att impa på någon som antingen inte finns eller inte bryr sig.

Släng burkorna loss, det är vår. Och skål för fan.

2 comments:

Jessica said...

mmmm. Men du. Kanske du skulle säga ateism for smarties. Jag menar religioner är ju o grund och botten rätt bra levnadsregler för folket i allmänhet, du skall inte döda, ligga med grannens fru, svulla, ljuga und so weiter. De är ju byggda på sundt förnuft, en vara som det inte finns allt för gott om i samhället. För glöm inte att fanimig inte ens hälften av alla är lika smarta som du eller jag. De kan inte klura ut detta på egen hand och behöver därför någon som talar om för dom vad som är rätt och fel.
Sen att gud med stort G är en term som blivit missbrukad så in i stjärten av alla maktkåta präster, kungar och andra som ser sin chans att tjäna pengar och vinna makt, det är ju en annan guldfemma.
Religioner är väl skapade för att hålla folket i chack och ena dem. Tyvärr var det lite för effektivt när de började hota med mr gud och mr jävulen och blev ett maktverktyg som fick varenda kung, präst eller annan makt och pengasugen att få maktståfräs dygnet runt. Lite som viagra liksom.

De flesta religioner är ju bra i grunden. Bra riktlinjer för svennen allan som inte är så duktig att tänka själv. Och de flesta religioner har blivit förstörda oc missbrukade av de maktkåta rika.

sorry bout the präktoinlägg. Men jag har också klurat på det här. Med en man som enligt sin egen familj levt hela sitt liv i synd genom att spela i rockband liksom... mycket hycklande finns det.

Ulla said...

Nämen religioner är väl inte bra, det enda som är bra i religionerna har de snott från de gamla filosoferna iallafall, resten är bara skit och rena elakheter. Hade vi fortf levt efter bibeln hade vi väl varit på ungeför samma cp-skadade nivå som mussarna. Sedan är det klart att de maktkåta utnyttjar det faktum att folket är rädda för att dö och för att deras liv är meningslösa (vilket de ju är ändå i det stora hela), då kan man hosta upp gud och hela härligheten så känns det lite bättre för de som önskar att det fanns någon vits med allt. Och så kan man skrämmas med det på samma sätt som man skrämmer små barn om stryk om de inte gör som man säger. Jaja, kontentan av det hela - folk är bra cp. Tur att vi är smarta!