Monday, March 23, 2009

Sökordsrace - Topplistan

Det är beroendeframkallande det här med Google Analytics - varje dag vill man kolla sin bloggstatistik. Och vilka intressanta detaljer man får sen, akta dig, jag är storebror och jag ser dig!

Det här med sökord som via sökmotorer för människor till bloggen är kanske det mest underhållande, i synnerhet de mest ovanliga sökorden som vi tidigare gått igenom och skrattat åt. Här är topp 8 mest vanliga sökord (sedan mitten av Februari då mätningarna började) för att landa på blogg Ullaguran:

1. FÖRLOSSNING / GURDUN SCHYMANN 80
Förlossningsfilm, Gudrun Schyman förlossningsfilm, förlossningsfilmer, Gudrun Schyman förlossning, förlossningsfilm svensk, förlossningsfilm med Gudrun Schyman, förlossningsfilm blog, förlossningsfilmen heter "Gudrun Schyman", Gudrun Schyman bilder förlossning, Schyman föda barn film, förlossningsfilmer på internet.
Många är de som förgäves söker efter den där ökända förlossnignsfilmen Gudrun spelade in för över 30 år sedan med 70-talsbusken i fokus. Finns den ens på riktigt eller är den en myt? På internet lär den iallafall inte finnas, jag har den åtminstone inte.

2. INDIANNAMN 47
indiannamn, svenska + indiannamn, roliga indiannamn, fet och fräsch är mitt indiannamn, lista på indiannamn, indiannamn tjej
Ja, jag minns att jag gjorde en jävligt skojig lista över indiannamn för några år sedan. Camdens underbara värld är ju rik på indiannamn, det tackar vi bland andra Aids-musen och Aids-giraffen för.

3. ULLAGURAN 43
Self-explanatory - folk som inte har vett att hålla koll på bloggadressen men som vet vad dom vill.

4. KORT FRISYR 30
kort frisyr, frisyr 2009 kort, kort frisyr 2009, en kort praktisk frisyr, frisyrer 2009 kort hår, frisyr herr kort
Jag är glad att dom som söker efter tips om en kort praktisk frisyr kommer till mig och får veta att en kort praktisk frisyr ALDRIG är rätt. Gör det inte!

5. REBBLO 26
Det är vackert att sökning på fina Rebblo leder till mig. Om man googlar Rebblo idag undrar dock Google "did you mean Reblo?" - och det är ju så hon stavar numera, men vi som var Rebblo-fans redan 2001 håller fast i de två b:na. Och Rebblo-historien som kommer upp på första söksidan är fantastisk: Humor med Lill-Fred! alias Heter du nåt/hittar du nåt? Älskar't.

6. FINSKA RYCKET 19
finska rycket, "finska rycket", det finska rycket, finska ryckey
Nej, det var ingen bra preventivmetod. Men det blev en sjuhelvetes fin bäbis, så visst är det att rekommendera att jobba finskt. Mitt inslag om finska rycket från 2007 är dessutom jävligt skojigt.

7. JAG HAR ALDRIG 18
Jag har aldrig leken frågor, "jag har aldrig" tips frågor +lek, frågor till jag har aldrig
En rolig lek att leka på fyllan ja. Men det ska ju gärna bollas frågor lite sådär spontant på puben över bärsen, så jag förstår inte riktigt den som planerar sitt "Jag har aldrig"-lekande med en föregående google-sökning. Jag skrev något intelligent i frågan redan 2005.

8. PUBESRING 10
pubesring, pubes ring, pubenring
Det var Magnus af Frodenkvists fel, men visst, jag skrev om ringen för puben. Genant för mig som gammal person.

Tycker vissa av dessa sökningar bevisar lite att folk som har tillgång till Google blir slöa i tanken och inte orkar tänka själva. Särskilt de som letar efter inspiration till att leka Jag Har Aldrig, det tar ju charmen av hela leken - det ska ju vara spontant. Jag hatar t.ex. att leka Jag Har Aldrig med folk som inte kan komma på frågor. Ska det vara så jävla svårt?

Finska ryckey, pubenring, fet och fräsch är mitt indiannamn. Hihi.

2 comments:

Rebecca said...

vafalls? 26 st sökningar på mitt gamla alias? Man är i hetluften.

Din blogg gör mig så glad så glad, längtar efter att träffa dig och lilla.

Kramis.

Ulla said...

hihi, tänkte att det kanske var tant själv?