Saturday, March 14, 2009

Skatt på tjockglad

Med två rösters marginal röstade BMA (British Medical Association) ner förslaget om att införa chokladskatt. Det var ju annars en oerhört intelligent idé som utan tvekan skulle ha lett till en smalare, hälsosammare brittisk befolkning. Eller, hur tänkte dom? 

Varför just choklad? Varför inte ta i från tårna och införa skatt på allt ohälsosamt - sprit och cigariller är ju redan saker vi gillar som vi måste skatta för, men om chokladskatt kommer på fråga varför inte diskutera McDonalds-skatten, margarinskatten, gräddskatten och chipsskatten när vi ändå är igång? Skatt på natt-kebaben på vägen hem från krogen - här räcker det inte med moms. Och legalisera då för fan också knarket så vi kan skatta på det också. Och glöm inte horskatten, den kan indrivas på de statliga bordellerna.

Enligt en artikel i Telegraph är det inte ovanligt att folk sätter i sig en 225-grams-påse chokladgodis innehållande 1200 kalorier, vilket är mer än hälften av det dagliga rekommenderade intaget, medan de TITTAR PÅ EN SÅPOPERA.

Vad är det med tjocka människor va? Lågkultur och frosseri. Nej, de ska straffas, de ska skatta, de ska dö.

Jag som trodde det hette tjockglad för att man blir både glad och tjock av choklad. Måttligt chokladintag ska ju till och med vara hälsosamt. 

Ja det var väl en herrans tur att det förslaget inte gick igenom. Tyst, jag ser på TV.

No comments: