Thursday, March 12, 2009

Sainsbury's - Hur tänkte ni nu?

Idag när jag stod och köade på Sainsbury's smytog jag dessa bilder. Jag har sett dessa produkter förut och tänkt hur bisarra dom är. Vi snackar alltså om rödvin som säljs som i alternativ 1 direkt i (plast)glaset eller som i alternativ 2 med plastkopp redo i form av en liten hatt på flaskan.

alternativ 1 & 2

Vem är målgruppen för dessa produkter? Det kan väl inte vara uttalat att man riktar sig mot hemlösa alkisar som är ute efter en snabb fix?

För vem skulle bära hem denna produkt och dricka hemma ur plastglaset? Varför skulle man det? Alla har väl vinglas i glas hemma.

Eller är det en picknickprodukt, en grej för festivalen? Perfekt att ta med sig till parken. Ja, men ännu enklare att köpa en vanlig flaska och ett paket plastglas. Snålt med bara ett glas var i vilket fall.

Eftersom det är förbjudet att dricka på kommunaltrafiken kan det inte vara avsett som små färdknäppar för den som är på väg på fest. 

Nej det måste helt enkelt vara avsett för stackars satar som darrar av abstinens men inte har råd med hela flaskan, för att de ska få lite guldkant på tillvaron i och med att de för en gångs skull slipper halsa. 

Men det säger man förstås inte i reklamen.

Skål!

1 comment:

Nina said...

Neeee, alkisarna har val inget emot att dricka ur flaskan! Den e for picnic saklart, dyrare an vanlit men lite "kul"...