Saturday, May 02, 2009

Njutning i flytande form


Här har du en typisk brasiliansk vy. Vi befinner oss i Villa Lobos-parken, Sao Paulo. Det är kokosnöt - och dessa är gröna här, inte skrumpna och bruna som era därhemma - med sugrör till. Det är kokosnötspalmer, det är solsken och i bakgrunden flyger en helikopter. De rikaste av de rika är för fina för att resa i vanlig trafik på vägarna, så de kör helikopter, naturligtvis med en slav till chaufför. Alla hus har tydligen helikopterplatta. Ambulanser i nödutryckning kommer helikopterledes - snabbt, smidigt och modänt.

Det enda som sticker ut lite i bilden är den blonda knubbsälen som suger på röret och mumsar i sig den ädlaste av drycker. En blondinha, som folk vänder sig om efter på gatan, om än den är tjock men i synnerhet för den ännu blondare bäbisens skull.

Där kommer dom - radarparet från Svea Rike, den minsta sittande i en bäbisbjörn (ursinho), och alla som passerar, oavsett ålder och kön, lyser upp som ett solsken och säger linda och bonitinha och boneca. Lilla, söta dockan. Vad svarar man på det? Taximocka? Jag veeeet. Nej, man bara ler fånigt stolt och tänker att vad märkligt att dessa olhos azuis, blåaste av ögon, kan vara så pass exotiska på andra sidan jordklotet.

1 comment:

Lina said...

Åh, ni verkar ju ha det fantastiskt kul! Är väldigt avundsjuk.

Vi saknar er här och räknar dagarna tills vi får picknick i parken!

Puss