Sunday, May 03, 2009

En tur i Sao Paulos Infrastruktur

Har du inte bil sitter du på den berömda fisens. Bussarna är för drägg och folk som har TBC, tunnelbanenätet är litet i jämförelse med stadens storlek. 

Man ville dock testa metro-nätet som den tunnelbanekonnesör man är efter 8 år i Lindon-London. I brist på chaufför tog vi taxi till närmaste tunnelbanestation. Omdömet blir gott - tågen var breda och rymliga, om än vi ej reste i rush hour. Men betyget dras ner av det faktum att nätet inte känns tillräckligt omfattande. Det finns iallafall ingen rimlig chans för oss i Villa Hamburguesa att haffa en vagn till stan, det blir som sagt en bulle isåfall, såvida inte farfar kör. 


Lilla i tunnelbanan, i spökvagnen utan andra resenärer

Sammanfattningsvis verkar denna stad vara lite av samma kaliber och typ som Los Angeles. Bara det faktum att man är handikappad utan bil. Men även för att man även i Sao Paulo frågar sig: Var fan är centrum? Vart ska man åka för lite action? Glädjehålet kanske får sitt i horkvarteren alldeles i närheten av Paulista Avenue, men var ska vi vanliga dödliga smörja våra krås och bli glada i våra hattar?

Det återstår att se.

No comments: