Monday, May 11, 2009

Lill-människan som inte sover på bäbistider

Jag vet inte hur dom gör som får sin bäbis att gå och lägga sig i spädbarnstimmen, cirka klockan 20. Mitt barn bestämmer helt själv, och gärna senare än midnatt. Detta fungerar ju i vanliga fall ypperligt, för det innebär också att hon inte vaknar förrän tidigast 9 AM. Detta kallas sovmorgon av dom som har aktiviteter såsom arbete att gå till. När man däremot vill gå ut och lattja på den lokala puben på Fredag- eller Lördagkvällen är det jävligt irri att man måste vänta på att en liten ska somna innan man får gå ut och göra stan (farföräldrarna kan bara passa om barnet redan ligger i sängen). Denna helg gick tex gå-ut-planerna helt om stöpet just pga denna lilla donnas ovilja att sova före midnatt. Barerna i Villa Hamburguesa serverar inte efter 12, nån måtta får det väl ändå vara, resonerar dom uppenbarligen. Inte en endaste chope fick man alltså i sitt glädjehål. Det var som hon ville hindra den, mammans fylla. Icke sa nicke, sa lilla, och gallskrek och klöstes i ansiktet.

Idag var det dock mors dag (den brasilianska varianten) och jag fick hamburgare på en diner-liknande sylta där dom dessutom serverade öl. Så där slank en ner, mitt framför ögonen på Lilla. Haha, skrockade jag.

Men torkan är som sagt näst intill total. 2 öl på två veckor, det är ju nästan som att vara gravid. Och ja, att dricka sprit är viktigt och bra. Ingen blir snäll av stryk, sa Bamse. Ulla blir snäll av sprit, sa jag. Håll i hatten, nu ska vi titta på film.

1 comment:

Anonymous said...

varfor inte:)