Sunday, May 03, 2009

Car cruising i Sao Paulo

Idag har vi ägnat oss åt car cruising. Kuskat runt halva Sao Paulo i en Honda, och tittat på vyer från bilfönstret. Mer spännande är svårt att tänka sig.

Stora och Lilla fastspända tillsammans i bilen

Vi såg ett rosagrått höghus, Ludde Korvs gamla boning anno 2003 och ett par favelas på avstånd. Vi var även i ett förnämt shoppingcenter där de hade skitbutiker i stil med Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton och Bvlgari, samma som i Selfridges alltså. Jag kan öppet och rakt avslöja att jag tycker dessa märken bjuder på de absolut fulaste av vad modern design har att erbjuda, hatar deras fula bruna mönster och överpriserade kärringprodukter. Och det är inte häxan avundsjuka som talar, jag anser på ricko att detta är fashions motsvarighet till fisens fulaste mosse.

Men allt förläts i och med den enastående buffé av godsaker vi bjöds i varuhusets kantin. Allt vad du orkar för en slant som jag inte känner till, men mums vad den satt som en kniv i ryggen på länsman.

Länsman såg vi förresten på Decathlon, där vi var för att köpa badminton-set till lantstället (hej vad motion vi ska få, hurra för det och hejdå chipskropp). Han hade svarta höga boots, gråa tajta braxor, skottsäker svart väst och pickadoll i hölstret. Såg dödsfarlig ut och är det säkert också, om ryktet om den brasilianska poliskåren som illa brutal stämmer.

No comments: