Tuesday, October 18, 2011

Party People / Party Pooper

Idag är det fest. Man firar det 10-åriga äktenskapet mellan Sony och Ericsson. Sittning på Malmö Arena minsann, flott ska det va. Det ryktas visserligen om skilsmässa, men detta skvaller kan vi väl ta som hörsägen så länge. Jag vill inte att mamma och pappa ska skiljas!

Jag känner många som ska frottera sig med varandra på denna bjudning i afton, framför allt känner jag min man. Kul för honom! Ja, jag är avundsjuk, det var ju liksom MITT jobb, och det var ju jag som fixade in HONOM. Men nu ska jag inte vara sån, nu ska jag UNNA honom och vara snälla frun här hemma på kammaren. Om en vecka får jag iallafall jobba där, även om jag SÅ KLART inte kommer att få vara med på några jävla fester, det får ju inte mensproppskonsulter. Den evige konsulten göre sig icke besvär. Rikskuponger får jag inte heller. Riksisar! Nehejdutack. Men jobba får jag alltså, 20%, perfekt, jag är, som man säger, SJUKT SUGEN.

Denna vecka knegar min man dessutom heltid, för ovanlighetens skull. Och det kan jag berätta för den som vill lyssna, att det är ett hårt slit att vara föräldraledig med en heltidsarbetande partner. Jag har haft lyxen att inte behöva prova det innan. Det har varit jag och Isabella till ungefär klockan två när Ludde och Lovisa kommer hem. Nu är det lekstuga och pottor, burkmat och Nils Karlsson Pyssling, picknick på vardagsrumsgolvet och fingerfärgssprut för hela min 5-öring. Tungt! Särskilt när det är fest och jag inte har en butelj vin att svälja ner min avundsjuka med.

Men så är det ju hela tiden för de flesta föräldralediga - att den andre jobbar heltid. Mastigt! Onödigt dessutom. Varför ska alla jobba så kolossalt ofta och mycket? Är det penningpungen som måste fyllas? Vad sparar de till? En tryggad pension? Men nu då? Räcker det att träffa sina barn en timme på kvällen och sedan bara på helgerna? Är det gött att barn till föräldralediga bara hänger med den ena? Är det kuligt att vara ensamförälder? Jag ör tveksam till upplägget.

Själv är jag alltså bortskämd och inte van vid att dra hela lasset själv. Nu sover den ene och den andre tittar på film. Bäst att jag passar på att laga mat.

No comments: