Tuesday, October 18, 2011

Grattis på födelsedagen forever

Alla är på Facebook men inte alla är aktiva.

Går man in på sina minst aktiva vänners fb-sida - det kan vara en gammal moster, någon förtappad människa "som har bättre saker för sig" eller helt enkelt en som inte använder internet i någon högre grad alls (jo, det finns sådana personer, jag lovar, jag känner några) - vad möts man av då?

Jo, ett tiotal grattis på födelsedag. Från februari! Och om man är riktigt inaktiv även från februari året innan. Kanske har det slunkit in ett grattis till den nya bäbin också, ett och annat mess från någon gammal högstadieost som tycker det var länge sedan. That's it.

Jag brukar inte gratulera dessa människor när de fyller år, gifter sig eller föder barn, åtminstone inte facebookledes. Det är ju så beklämmande. I tävlingen om den som har mest vänner och ballaste livet vinner ju den med flest facebookstatusar och incheckningar och kommentarer och likes och hela helvetet. Den som bara kan stoltsera med 10 månader gamla gratulationer, han har väl ändå inget socialt liv att tala om, det är väl själva definitionen för en loser. Eller?

På detta tema drömde jag (!) härom natten att det fanns en särskild födelsedagsfunktion på Fejjan, dit man skickade fyllerihälsningar så att de inte blandades med de vanliga vägginläggen. Det var säkert jag som hade kommit på detta. Och nu är jag rik.

No comments: