Wednesday, November 23, 2011

Hata Nestlé

Nu blommar askfaten, grisarna har fått vingar. För nu sällar jag mig till gänget som bojkottar Nestlé.

Är det grejen med att de gör profit på sina bröstmjölksersättningprodukter i stackars Afrika som fått mig att äntligen tillfångata mitt flygande förnuft? Nej, det förstår jag att de gör, eftersom de driver ett företag, inte en välgörenhetsförening.

Är det själva det faktum att de är ett multinationellt storföretag, alltså med anti-kapitalistiska mått mätt ett gäng utsugare som på ett obehagligt sätt styr världen? Nej, det har jag inga synpunkter på, det ligger säkert en duktig och beundransvärd entreprenör bakom allt.

Nej, anledningen är att de har lurat mig. Vi vet ju att jag gillar rabattkuponger och värdecheckar, det ligger som man säger i schläkta'. Så jag tyckte så klart det var alldeles lagom ballt att samla värdekoder från Nestlés barnmatsburkar, sedan var det bara att mata in koderna på en webbsida så får man sin värdecheck på posten.

Jodu. Bara att man behövde cirka 200 poäng för att få loss den satans 100kronorschecken. Och varje burk man köper för typ 10 spänn utgör kanske 5 poäng. You do the maths, men jag kan säga att det skulle ta en jävla tid att få ihop till checken. Det insåg jag rätt tidigt i kampanjen, och redan här luktade det hela lite unket. Jag härdade dock ut. Och varje gång jag köpt nya burkar med dessa värdekodsetiketter på gick jag hem och matade snällt in i datorn.

SOM ETT BEVIS PÅ LÖJLIGHET, skulle det visa sig. Idag när jag loggar in möts jag nämligen av förkunnelsen att nu är värdecheckarna slut. Istället kan man välja på en body (rosa eller ljusblå) eller en filmnedladdning från CDon. SKÄMTAR NI? Vill jag fråga ilsket och indignerat. Vem tar ni mig för? Lantis, troll, förståndshandikappad? Könsbody eller tillåtelse att ladda ner film legalt? Ja, vad väljer man, hilfe, allt är så lockande, vill ha båda! Eller inte. Stoppa upp filmerna och bodysarna i era kapitalistsviniga rövar. Jag vill inte ha.

Som straff ska jag hädanefter bara köpa Semper och Hipp. Ekolooogiskt. Samla poäng till min karma. Nestlé får inte längre vara med i mina barnmatsburksinköp. Som om vi bryr oss, hör jag dem stödda sig. Ja, skit ni i mig så skiter jag i er.

Kanske gör jag till och med en Lena Ph och lagar min egen mat, såsom hon sydde sina egna kläder. Mer chockartade saker har hänt.

No comments: