Saturday, April 23, 2011

Påskkycklingtjuven

Nu får man akta sig riktigt noga för att undgå att åka fast för snatteri på äldre dar. Att plocka med sig två blåa kycklingar från Momois påskpynt är kanske harmlöst, men nästa gång sitter fåglarna på Ica och då är det genast mindre gulligt och mer genant. Mitt barn, mitt ansvar. Ju.

När Lovisa hade tokdäckat igår efter en lång och underbar dag hos Momoi med fetaste släkten kände jag att hon hade något hårt och vasst i klänningsfickan. Vabeva, tänkte jag när jag drog fram de avbildade gynnarna med vassa små plastklor.

Det är det nya heta att ta med sig saker. När man lämnar hemmet ska väskan vara fullproppad med lattjolajbans, och gärna en katt eller docka under armen. Och när man varit hemma hos någon annan fyller man tydligen fickor och väskor med vad man kan tänkas komma över.

Förutom de blåa kycklingarna, fanns det även en samling  trädgårdsprydnadsstenar i väskan. På sluttampen försökte hon riva ner ett gäng kritor strategiskt placerade i en burk alldeles vid utgången, men tji fick hon när hon blev tagen på bar gärning.

Börjar det med en knappnål och slutar med en silverskål? Har jag närt en liten tjuv vid min barm?


1 comment:

Anja said...

Vilka tjusiga små fåglar! De hade jag också lagt vantarna på om jag fått möjligheten... :-) elsa snor med sig bollar och pärlsmycken från alvin jämt och ständigt. Busigt!