Thursday, April 14, 2011

Det handlar om intag och uttag

En kexchoklad
Tre rejäla skivor kanellängd
En näve popcorn

Ett glas rödtjut

Cirka 300 gram lördagsgodis
Två flasköl
En stor stark

Sex kanelbullar
En Plopp

Två kolor
Två rutor mörk choklad
Kladdkaka med vispgrädde

100 g ostbågar

Fruktsallad med chokladglass
En kvarts sockerkaka

ca 80 g chips

En kvarts sockerkaka

En GB Sandwich
En 88:an
En Nogger

En GB Sandwich
En 88:an
Äpplepaj med vaniljvisp

Äpplepaj med vaniljvisp
En Päronsplitt
En Nogger

En Dumle-choklad
En Marianne-choklad
En GB Sandwich
Choklad- och skogsbärsglass

En näve mandelbiskvier
Fem banan- och blåbärsmuffins

*************************
5,6 liter mjölk



Vad fan är detta, tänker du. Försöker du göra mig sugen, isåfall har du lyckats. Johodutack, mjölken har jag producerat själv, närproducerad och självklart ekologisk. 5,6 liter på 14 dagar, gott till kaffet.

Min stilige bror, som för övrigt är ungkarl, skynda att fynda, är en träningsfreak och dietist av rang. Han sa åt mig att skriva ner allt jag åt i en liten bok. Utan att låta min diet påverkas av det faktum att den hamnat på pränt.

Så det gjorde jag. Här ovan har jag bara klippt ut gobitarna för varje dag. Besparat detaljer om pasta, broccoli och macka med ost och skinka. Ett glas juice hit och dit kan väl kvitta. Yoghurt, frukt och mammaburgare, sådant som jag äter. 14 dagar. Två veckor.

Som du kan se ovan har jag som en sann tjockis satt i mig sögel varje dag. Det sägs att man blir ju så HUNGRIG när man ammar. Bull, säger jag, jag ammar ju inte, men jag är sugen ändå. Och min pump har bara producerat 5,6 liter. Vilket skulle motsvara cirka 1500 kcal i veckan, alltså en extra dag av intag. Eller? Kan man inte tänka så? Jag har iallafall inte ökat. Ligger snyggt kvar strax över 70, taximocka thank you very much.

Fast planen var ju att jag skulle gå NER i vikt. Komma i byxan. Och i luckan. Bli snyggare än snygg. Och det går ju knappast på chips- och bulldieten ovan.

Det bästa jag kan göra nu är tamigfan att börja snusa, för då försvinner allt sug på sött. Då är att äta bara en ursäkt för att få snusa, som Anja Bjallan Bus sa så klokt en dag för länge sedan. 

1 comment:

Anja said...

Jag var visst klokare förr - långt innan såriga bröst och bebiskoma. Men jag kommer tillbaka. Förr eller senare finns det inga ursäkter kvar...