Friday, April 03, 2009

Öppna förskolan

Idag har vi varit på Englands motsvarighet till Öppna Förskolan. En gång var jag på Öppna Förskolan i Malmö med mina kompisar Alex och Axel, det var när Axel var småtte och iklädd EnjoyMilk-blusen. Ungdomstanterna som höll i det var så klämkäcka att ostmassan sprutade ur deras munnar i form av fåniga trudelutter. Men det är väl sånt som barn gillar. Den engelska varianten var också putslustigt äppelkäck i Ika-i-rutan-stil. En kvinna i sliten t-blus och blåjeans tog i från tårna och för kung och fosterland. Row row row your boat, gently down the streeeeeeam. Och så dansade alla bäbisarna till ABBA.

Hon blåste bubblor, fladdrade med kastanjetter, slängde ett tält över alla barnen och delade ut monster. Sedan sa hon fy fan vad skönt det ska bli att det inte blir något nu på två veckor, fy fan vad skönt med påsklov. Det tyckte jag var konstigt att hon erkände att hon tyckte så. Då kändes det hela genast lite falskt.

Men Lovi skrattade gott under hela aktiviteten, tyckte det var asball med denna kvinna och bubblorna och de andra bäbisarna. Behöver jag ens nämna att hon var snyggast på stället. Det tyckte fröken också - hon sa det flera gånger, oj vilken sjukt snygg bäbis. Och så glad och uttrycksfull. Man tackar och tar emot.

Sedan slängde den snygga bäbisen sig lite lojt i en ärtpuff.


No comments: