Tuesday, April 28, 2009

Arab-brasilianskt tema minus burkinho

Det finns inga muslimer i Brasilien. Dom var visst inte välkomna med sina burkor, halal och fan och hans moster. Araberna som finns är istället kristna (pest eller kolera) och idag åt vi på en fusion-restaurang som serverade arabisk mat med brasiliansk touch. Falafel sa jag, det var ett ord jag redan kunde. Och färskpressad ananasjuice med mynta. Ge mig!

Sedan köpte vi böcker, bland annat en badbok till Lilla som hon kunde avnjuta i badet. Och vilket bad sedan, bästa badet, plask plask. Hade det inte varit moraliskt fel med nakenbilder på barn hade jag laddat upp de ursnygga badbilderna här. Pelado heter förresten naken på portugisiska, eller pelada om du är naken flicka. Meninha pelada. Bara en sån sak.

Och så har lilla fått två par gymnastikskor. Som hon går i. Ja, jag sa det, hon går. Visserligen bara om man håller henne i händerna, men går det gör hon.

Jag har även tänkt på att brasilianska kvinnor har väldigt håriga underarmar. Överallt annars vaxar dom ju sig brasilianskt, men varför inte på armarna då? Jag har dessutom inte sett några snygga människor. Var är dom? Drottning Silvia är (var) väl snygg? Och Gisele Bündchen. Men det kanske är för att de har tyskt påbrå (men sedan när är tyskar kända för att vara snygga?). Jaja, dom kanske blir snyggare utanför Vila Hamburguesa där jag bor.

Om det var någon dåre som trodde jag skulle bli smal av att bo här, kan den åka upp och sätta sig. Här äts det ostbullar. Här fikas det. Det är bara ölen jag har kvar att kläppa.

Men jag tänkte ta mig en fruktdag på Onsdag när det vankas marknad. Då blir jag frukterian för en dag.

Dessutom är det fortfarande någon slags sommar och jag är röd i nyllet. Solen är tropisk och huden är svensk. Jag är mao inte som snyggast.

Och Lilla har fått tänder! Det märkte vi på planet hit, två små sockerbitar i underkäken, sötaste, gulligaste, men oj vad hon dreglar. Som ett cp utan skada. Imorgon ska hon äta avocado. Sitta i sin nya stol och mumsa. 

Och jag ska äta pão de queijo, det gör jag varje dag.

No comments: