Wednesday, April 01, 2009

Du skämtar med mig Aprilo

Alltid lika kul att försöka spotta årets Aprilskämt i tidningarna. Här har vi några intressanta varianter från dagens skörd.

Dagens Nyheter berättar om ett VIP-kort på kollektivtrafiken som garanterar sittplats, kanske en kaffe serverad av en tågvärd i slips, en speciell vagn för de som har råd. Som en gräddfil in i tåget via en speciell dörr som öppnas längst bak för de som har hostat upp ett par hundralappar extra, johodutack.

I forskarnas högborg och tants hemby Lund har man enligt Sydsvenskan utveckat en bil som drivs av vindkraftverk monterat bak på bilen. Bilen är utvecklad i samarbete med Volvo och kallas Vowwe. Den funkar dock bäst i motvind. Ok, kör i vind.

Den andra Skånska publikationen Skånska Dagbladet hävdar att nu höjs kommunalskatten med cirka 1% för att täcka kostnaderna för folks nedladdningar. Region Skåne har tecknat avtal med STIM och betalar en avgift för rättigheter till alla skåningar. Pensionärerna rasar - de har ju inga datorer ens, hur fan ska de kunna ladda ner. 
Men om man nu faktiskt inte laddar ner musik olagligt?
- Hahaha, det argumentet har jag hört, men det är lika ihåligt som när licensskolkarna påstår att de inte har någon teve. Alla laddar ner i dag, och de som påstår något annat ljuger, säger Rentbit.
Maj, maj måne, jag kan lura dig ända till Skåne.

Göteborg har som vanligt storhetsvansinne. I GP avslöjar man idag att ett pariserhjul a la London Eye, direktimporterat från Australien, ska resas i Göta Älv, vid den sk Göteborgsoperan. Snyggt ska det vara.

Och dalmasarna de dårarna ska importera vargar från Norge, detta för att motverka inaveln som florerar i den svenska vargstammen. Vargarna ska enligt Dalademokraten flygas in till Dalarna, hoppas de får en trevlig resa.

Kvällsposten hävdar att det danska slottet gödslar med döda kycklingkadaver vilket smittar Prins Joachims stora stolthet - hans gourmetpotatisodling. Så nästa nyhet kan tänkas bli att det är glas i den danska potatisen? Kycklingglas.

På TV4s Nyhetssajt berättar man om en hårfärgningshätteliknande device som man sätter på huvudet som en hatt och som kan läsa tankar. Denna tankeläsande robot kan så användas till att köra bil styrd av tanken. Det enda problemet är om man är disträ eller tankspridd, kanske drabbad av Altzeimers, då kan det bli farligt. Även förståndshandikappade och psykopater bör nog undvika mössan.

Och så Sundsvalls Tidning som hänvisar till engelska rön och framsteg inom DNA-analysen. Nu kan man sätta dit hundägare som inte har vett att plocka upp bajset efter sin kelgris. Genom att DNA-analysera bajset (vem ska få detta fräscha uppdrag?) kan man jämföra med hundregistret och ställa hundägaren till svars. Vad straffet blir är oklart, kanske kan man kasta bajs på hundägarens villa. Öga för öga ju. Tand för tand ja.

Jesus blaska Dagen lanserar en variant av tidningen som kan läsas på insidan av bilens vindruta - men bara när man kör i en hastighet under 7 kph, annars blire farligt. Ett hologram projiceras på rutan så att föraren kan njuta av kristna värderingar och kristen etik när han exempelvis står i bilkö.

Och enligt VLT, Vestmanlands Läns Tidning, har EU lagstiftat mot April-skämt så att det från och med nästa år kommer att vara förbjudet att lura de som är så dumma att man kan trolla med dem. 

Din dumma sill.

Och här i England avslöjar the Guardian att de minsann följer med in i  framstjärten. Efter 188 år slopar man papperstidningen och övergår helt till att twittra nyheter (det räcker ju så gott med 140 tecken). Och tidningens editor heter CP Scott, så lämpligt.

1 comment:

Maria said...

som vanligt storhetsvansinne?? nu ska jag beratta for dig att det ar inget aprilskamt ens