Wednesday, April 01, 2009

Nu börjar det (roliga?)

Nu rullar vi in i April månad, alla aprilskämt åsido, björnjävlar i trädgården, nylonstrumpa trädd över tvn, allt dumt man kan gå på. Nu sparkar vi igång det ack så tragiska ack så spännande projekt flytta till främmande land. Och det främmande landet med dom främmande konstiga människorna är mitt modersland Sverige. I mer än 8 herrans år har jag bott i Lindon, det som skulle bli en sabbatstermin, en välbehövlig paus från studierna, blev en hel livstid, iallafall en hel ungdom fas 2 (den efter 25 alltså). 

Det är med andra ord inte helt lätt att ta sitt pick och pack och dra. Logistiskt är det en sjuhelvetes massa saker som ska packas, kastas, säljas eller bortskänkas. Och så en brasilianare och ett litet barn - dom ska med. Emotionellt är det naturligtvis sjukt jobbigt med stressen och pressen samt att inte veta addressen - och värst av allt alla avsked till människor jag vant mig vid att ha i min vardag.

Så samtidigt som man måste fixa, trixa, ordna, beställa, säga upp, registrera, avregistrera, skriva cv, packa pappas kappsäck, bära, skura och slänga vill man ta sig tid att träffa alla dockor så mycket som möjligt innan tiden är ute. Och mitt i alltihopa sitter den där sjukt snygga bästa bäbisen och fattar ingenting och vill leka och ha uppmärksamhet.

Och så glömmer jag bort att jag faktiskt ska ha världens längsta semester på andra sidan Jorden i ett exotiskt land först och främst. Sedan kan jag tänka på dagis, jobb, lägenhet och vuxenliv, men det vore tillrådigt att först koncentrera sig på det roliga, prova det tant Ulla.

1 comment:

Anonymous said...

behovet for at se:)