Saturday, April 25, 2009

Hej Ryan, vad var det jag sa

Jag sa ju det. Lyssna på den kloke insiktsfulle när han talar. Ryan Air vill nu kopiera the beautiful country of USA med att införa Fat Tax för tjocka resenärer. Man menar att de till och med gör tjockisarna en tjänst - äntligen ett incitament att banta! Du får resa billigare med Ryan!

Efter en omröstning på den gode Ryans hemsida kom man till slutsatsen att folk i allmänhet vill ha tjockisskatt. Måhända för att de andra alternativen var ännu dummare:

29% - Excess fees for very overweight passengers,
25% - €1 for toilet paper – with O’Leary’s face on it,
24% - €3 to smoke in a converted toilet cubicle,
14% - Annual subscription to access Ryanair.com,
8% - €2 “corkage” fee for passengers who bring their own food onboard.

Som sagt - pest eller kolera. Ursäkta mig, flygvärdinnan, jag behöver bajsonera, kan jag få lite O'Leary-papyrus. Jag är lite lös och kan behöva en meter extra. Torka röven med chefens ansikte är ju kul - höhö. Och skulle röklukten stanna inne på röktoaletten? Knappast, vi vet ju till och med hur det är med fisar för de som sitter nära dörren. Betala för att sätta i sig en egen hemmagladpackad macka? Ja, om du bjuder på ett bett. Och att prenumerera på en hemsida för resebokningar, det var något nytt, låter som en god idé bara om man vill tappa kunder.

Nej, i detta läge vinner tjockisskatten. Det är ju inte synd om dom, dom kan ju banta. Sitta där och välla över sätet, vad är det för fasoner? 

Och hur bestämmer man om någon är för fet för ett fuck?
Rösta på din favoritmetod på Ryans hemsida:

Charge per kg over 130kg/20 stone (male) and 100kg/15 stone (female);
Charge per inch for every waist inch over 45 inch (male) and 40 inch (female);
Charge for every point in excess of 40 points on the Body Mass Index (+30 points is obese)
Charge for a second seat if passengers’ waist touches both armrests simultaneously.

Oh, du milde vad kul det blir när dom ska mäta alla potentiellt överviktiga vid incheckningen. Ryan-värdinnan i kornblått kommer och attackerar dig med sitt måttband. Jag funderar på om det finns så många fetton att det ens är lönt att väcka ett sådant ramaskri. Diskrimenera fetknoppar! Snart blir det väl negerskatt, bäbisskatt, fisskatt och avgift för att andas också.

Imorgon flyger jag dock Al Italia. Sug på den karamellen.

No comments: