Tuesday, April 24, 2007

Radioskugga

Toby Anstis på Londons Heart 106.2 har ett inslag i sin morgonshow som heter Time Tunnel, där han spelar 10 låtar från ett och samma år och sedan får lyssnarna gissa året. Spännande för mig när jag visste att det handlade om 1987 redan efter 3 takter av It's A Sin.

Vad vinner man? Vad vinner man?, hetsade jag min kollega. Tänkte jag kunde ringa in och berätta var skåpet skulle stå, men fick kalla fötter. Tio minuter senare ringer en donna in och snicksnackar trams om hur hon mötte sin töntiga make på en Holiday-Rep-grisfestsemester för 10 bast sedan, höhö, ystar lite ost och nämner årtalet 1987 i förbifarten.

Ja, ropar Herr Anstis, det är rätt! Och vad vinner hon, vad missade jag att vinna? Svar: Ingenting! Nada! Nicht! Rien! Priset var tydligen att få vara med i radio och berätta en sjukt ointressant anekdot. Vad var poängen med det? 15 minutes of fame har blivit ett ytterst skämtsamt 5 seconds of ö-fame, ligg du med en såpa-kärring eller division-fem-fotbollslirare så får du en notis i News of the world, vilken vinnare.

Jag passar.

No comments: