Tuesday, April 03, 2007

Haha, hon gick på det!

Hassan ringer till Pressbyrån.

"Hej! Det var en tjej inne nyss som köpte en Expressen och en Kexchoklad, kommer du ihåg henne?"
"Jo, det var en tjej som var inne och handlade nyss ja."
"Haha, gick du på det?"
"Eh...hurså?"
"Ja, det var ju bara på skoj. Expressen hade hon redan läst och hon tycker inte om kexchoklad"
"Jahaja"
"Haha, hon gick på det!"

Lyckligtvis var det ingen som utsatte mig för några April-skämt i Söndags. Det är ju så sjukt tråkigt. Det står en elefant i trädgården. Din mamma ringde och sa att hon hade fått Multipel Skleros. Jag är med barn, jag är med barn, jag är med barnmorskan på stan. Jag vann en miljon på Lotto igår och du ska få hälften.

Och även Depeche Modes skämt om att Dave Gahan skulle öppna en restaurang i NYC kändes ganska uddlöst. Hade man kollat in menyalternativen hade man kanske insett att det hela var larv alternativt en jävligt ostig ide, men i övrigt hade det väl kunnat vara rimligt att han ville gå i den gode Fletchers fotspår och öppna en sylta?

Man ska inte luras. Det är fult att fara med osanning. Ska det plötsligt vara legitimt bara för att det är ett visst datum? Visst finns det roliga Aprilskämt i historien, alla minns väl det om att man skulle trä en nylonstrumpa över TV-apparaten för att få färg-TV, det var komiskt. Eller att Pepparholmen i öresund skulle bli ett skatteparadis - det var en fängslande tanke. Men annars - nej. Det är ju ingen kultur över det!

April, April din dumma sill. Eller som man säger i Nederländerna: "April april, katten skiter var den vill".

No comments: