Wednesday, April 04, 2007

Mina barn är inga aper!!!

När min mamma gick på gymnasiet hade hon ett kompisgäng, lite som Fyrklövern, fast med några fler deltagare, varav vissa med åren föll bort. En av dem som föll till föga var en flicka som hade tilltalsnamnet Luns. Det ryktades att Luns gått och blivit religiös, fy fan vad töntigt, hon får inte vara med!

Många år senare går det ett debattprogram på Sveriges Television, det kan ha varit Svar Direkt med Siwert. Det handlar om Religionen i Samhället. Tro och Evolution - hur går det ihop? Kan man tro på Bibeln utan att i samma andetag förkasta Darwin o Co? Det är i denna debatt gamla goda Luns gör entre. Och visst fan har hon Gud med sig i kölvattnet i sin överdimensionerade farkost (självklart har hon också blivit tjock). I TV, på bästa sändningstid, utan att skämmas, på vräkig östgötska (vilket naturligtvis gör det hela ännu roligare) yttrar kvinnan följande:

"Mina barn är inga aper!!!"

Och så har hon i ett huj förkastat hela evolutionsteorin, som vi andra trodde var självklar och bevisad. Men nejdå. Luns barn är inga apeeeeer!

Klassiskt.

No comments: