Sunday, May 30, 2010

Rockkör anyone?

Idag har jag träffat Olle Bolle Bus som var på genomresa från Båstad till Kentish Town, via Lund. Hon berättade något ytterst spännande, och detta var att hon har börjat ta sånglektioner. Bara sådär för att det är kul. Och fy fan vad jag blev sugen och smått avundsjuk på att hon har både råd och vågar. Här sitter jag med min badkarsröst och sjunger visor för mitt barn, river i med en och annan popdänga för familjen bakom lyckta dörrar. Varför ska inte jag ut i offentligenheten med mina röstresurser, visst ska jag väl det? Idol-2011? Eller va?

Jag tänkte mig att ett litet första steg mot en karriär inom musiken kunde vara att hitta en lämplig kör att sjunga i. Med det enda kravet att det absolut inte får ha någon som helst kyrkoanknytning. En gång gick vi med i Kajs Kör, han den förmodat tondöva mannen från Svenska Kyrkan i London, med hopp om att det skulle vara kul att sjunga i kör även om det skedde i samma rum som Jesus hängde och dog på korset i och även om vissa sånger skulle handla om att jag är så jävla glad för att jesus han är min bäste vän. Det var det inte. Det var en äcklig upplevelse där man bara ville få Tourettes satan 90 och svära ramsor om fan och hans moster till den vedervärdige mannen från kyrkan, som envisades om att dela ut stencilerade bönesånger direkt från psalmboken. Tror fan att vi roffade åt oss två bullar var i fikapausen och gick utan att säga hejdå.
Mitt andra försök till körsång var på Kalmar Nations tid, när jag och Angry Dogs-Jenny tänkte att vi kunde gå med i Anette Kukhs kör. Ja, hon hette Kuhk, inget konstigt med det i Holland, tydligen. Bara lite roligare för oss med infantil humor att gå med i Kuhkkören. Tills vi kom dit och fick sjunga låtar i stil med Siiiiii-ka-le-la, alltså synbart där och då påhittade låtar, utan melodi, utan klang, och utan vett och sans. Kärringen var väl hög på ångorna från nåt gammalt coffee house, konkluderade vi och kom aldrig mer tillbaka (istället startade vi Angry Dogs, men det är en annan historiett).

Tredje gången gillt, sa Vikingarna. Jag har hittat En Kör För Dig i Malmö som vill bjuda in till körsångens fantastiska värld för ynka 350 riksdaler. Frågan är nu bara om det är någon som vill följa med och hålla handen, eller om det ska få vara så att själv är bäste dräng. 23 september börjar jag, fy fan vad duktigt.

1 comment:

Anonymous said...

Hahaha, jävla Kaj va! Och dom hiskeliga London-svenskarna som säkert bor 10 stycken i en etta på Baker Street så dom har nära till Kaj och Jesus! Huva! Fast bullarna var ju goda...

Kyss!
Anna