Friday, May 07, 2010

Jag - Jesus assistent i SEMC-himlen

Jag rattade in TV3 Play och programmet Anna Ankas Assistent. Och eftersom jag själv arbetar som assistent har jag lite synpunkter på det här.

För det första: Enbart djupt tragiska och socialt sett sepe-skadade personer skulle vara så pinsamma att de ansöker till detta jobb.

För det andra: Jobb förresten, det är väl för fan inget jobb i traditionell bemärkelse, det är horeri alternativt slavarbete.

Ingen människa skulle väl stå ut med en sådan barsk och elak chef i verkligheten, det är ju bara för att hon är "känd" som man vill fnaska för henne så klart.

För det tredje: Känd my ass. Vad är det som är så jävla åtråvärt och fint med att vara känd? Jag är bra mycket hellre okänd än ökänd för min sepiga attityd, mitt plastiga yttre och mina val av knullpartners. Är det så att de flesta människor vill vara kända till varje pris? Proppar sig fulla med sillikon (silly-kon), trista attityder och chockerarande beteenden bara för att bli en röst i radio och tv? Vad vinner man på det? Får man ligga mer och bättre? Tror inte det va. Ich verstehe nicht.

Själv är jag assistent till en trevlig man som när han är som allra trevligast (tex när han ger mig snygga telefoner och bjuder på middag) kallas för Jesus. Han kanske inte kan gå på vatten och bota sjuka, (inte ens sinnessjuka), men han är iallafall duktig, schysst och rolig - och det kan man fan inte säga om sopan Anka.

No comments: