Thursday, November 02, 2006

IKEA


Ikväll reser vi till Londons mecka för svensken. Det är inte möblemanget som lockar, ej heller husgeråden, och lika lite de högljudda barnfamiljerna som har som huvudsakliga syfte att stå i vägen.

Nej, det är köttbullarna med potatis och lingon i restaurangen, det är knäckebrödet, den inlagda gurkan och snasket i boutiquen, det är den obligatoriska femkronorskorven i förbutiken.

Därför hänger jag med. Skärbräda och stekpanna kan jag fan köpa på Sainsbury's.

Några tips till IKEAs s.k. Swedish Shop bara: Snasket. Skojar ni med mig? Vad hände med saltlakrits? Har ni inte fattat att det är vad utlandssvensken suktar sugnast efter? Vi vill ha Djungelvrål, Turkisk Peber och Salta Katten. Lakritssnören och salta fiskar i alla ära, men det är inte salt nog, inte kul nog att bjuda de engelska kontorsmänniskorna på, inte chockerande nog. Sedan tror jag att många med mig hade tyckt det var ball med plockgodis - Malaco, Karamellkungen, Cloetta, Fazer, you name it, jag plockar pungen full. Tack för att du lyssnade, Ingvar K.

3 comments:

Anonymous said...

Far jag bestalla en salt sill?

Anonymous said...

No shit att man ater BADE kottbullar och korv. Helt sjukt, men fan va gott med massa senap och lingonsylten ihopablandad med sasen. Oh yes.

Anonymous said...

Vet du att jag var pa IKEA Edmonton forra veckan och dom har faktiskt djungelvral i en liten lada tillsammans med Zoo, Pimpim, Fruxo och Brio. Man maste kopa hela ladan men det ar det fan ta mig vart! :)