Monday, November 20, 2006

Dream a little dream of me

Jag vet att många tycker det är trist att få drömreferat, men jag är inte här för att roa någon annan än mig själv och jag är ytterst road av denna dröm:

Jag och Emma har precis flyttat in i en lägenhet. Efter ett par dagar framkommer det att i vår säng, som vi delar och sover skavfötters i, ligger det sex långvårdspensionärer. Dom ligger på mitten och är därför svåra att upptäcka, dom är liksom insydda i ett lönnfack i täcket. Jag tycker det hela är så vidrigt att jag inte vågar titta (men jag fortsätter sova i sängen). Lever de ens? Dom har ju inte fått mat och dom har inte blivit bytta på. Jag ligger långt ute på kanten, livrädd att bli sparkad av en vårdtagare, vågar inte titta och inte heller har jag vett att sova någon annanstans. Sedan sitter vi i vår sunkiga soffa. Vi har en plastbytta med ruccola-sallad på bordet, det prasslar från den. Jag lyfter upp den och ser att det springer omkring en råtta i byttan. Emma öppnar dörren för att släppa ut den, och säger fnissigt: "Tänk va, först var det en kasse spindlar, sedan de 6 pensionärerna, sedan råttan…och där borta står en räv!"

Och jag bara mår dåligt. Drömmer man konstigt när man sover i ett iskallt rum i Glasgow, iklädd jeans, mössa och halsduk? Det verkar så. Nästa natt drömde jag att Adam var ihop med en skitful asiatisk brud som snackade med svår brytning. De skulle "ut och resa", sedan flytta till Australien tillsammans. Hon var klädd i underkläder och åmade sig. Hennes kropp var ok, vill jag minnas att jag tänkte, men hon hade groteskt monsterfult ansikte. Sedan förvandlades Adam till ett gammalt ex från Lund och så hånglade vi och jag blev förvirrad och mådde dåligt.

Var det någon som stoppade knark i min Stella?

3 comments:

Anonymous said...

Stellan var acklig i alla fall. Derrty laagerrr.

Anonymous said...

hihihi det låter uppenbarligen som det, knarchstella de luxe. men en drömtydning klarar jag mig på ... därborta står en räv! det är ju jag som står i skogsbrynet och väntar på dig fattar du väl. räven är sugen.

Ulla said...

Klart det är Räven jag vill ha! Min räv med skägg! Älska räven!