Friday, December 16, 2011

Pour some sugar on me

I brasiliansk barnmat pillar de i både salt och socker. Det är sant, det är säkert. Nestléburkarna har salt adderat redan från 6 månader. Bäbisgrötens andra största ingrediens är, just det, socker.

Nestlé anpassar sin produkt efter mottagarens önskemål, så klart. I Brasseland anses barn ej må dåligt av salt och socker, medan dessa tillsatser i Sverige är att beteckna som livsfarliga.

Hur gör då en Svennis-turist som undertecknad när hon möts av detta utbud? Ställer hon sig och maler eget kött, kokar egna saltfria grönsaker? Nej du, jag tar seden dit jag kommer, tänker att de brasilianska barnen ser ju välhängda ut, ingen har dött av lite salt, ingen har blivit knarkare för att han provade socker i späd ålder. Och matar min 10-månaders baby med denna enligt Livsmedelsverket otillbörliga kost. Call it what you want, I still call it love (som nåt pojkband så förnuftigt sa).

Ser hon ut att må dåligt? Hon dricker iofs en jävla massa vatten och kissar blöjan full på ett kick, men det beror väl på att det är sommar nu i december.



2 comments:

ElviraElmira said...

Va härligt hörru! Jag kan bli lite störd över den här enorma rädslan för kryddor som råder i detta landet. jag käkade salt och peppar och socker och chili från det jag var född, och inte mår jag dåligt alls idag. Bara allt sker med måtta så är det ju lugnt som en filbunke :)

Va fint att hänga i Brasilien när Svea erbjuder tråkväder ala december just nu.

Ulla said...

Ja det är lite stört med ett så rigoröst regelverk vad gäller barnuppfödande. Men man tar ju sitt sunda förnuft och lite lagom doser av allt så blire bra.

Fast förr rökte man ju när man var på smällen, det gjorde min mojja, och jag är ganska normal, inga kända allergier osv - fast där går min gräns, jag har gränser, det har jag.

Och stryk, ingen blir snäll av stryk, det säger ju dock folk som slåss att de fick stryk som barn men det blev minsann folk av dem ändå, men det tror jag inte alls att det blev! Det blev störda as, som fortsätter slåss.

Hoppas det snöar riktigt otäckt i Sverige, hehe