Wednesday, December 07, 2011

Lost in transition


Jag sitter inte precis med ena foten i graven, det gör jag inte. Jag är på gång, som Tomas Ledin sjöng så fult, jag är laddad, jag är tänd. På söndag flyger jag i luften.

Vad ska man ha med sig när man reser till Brasilien i en hel månad? Det känns ju synnerligen barockt att resa i täckblus och mössa med en resväska full med sommarklänningar, flipflops och solglajor. Men det är så det är, det är så man gör. Firar julen i bikini (över min sladdriga tantkropp).

Ett paket pepparkakor ska jag väl ha med mig. Glögg skiter jag nog i. En flaska sprit till de tuffaste av de femtioelva brasilianska kussarna. Snus vore kanske gott. Annars finns det allt jag behöver - papayor, glassar och ostbollar.

Passet är förnyat, försäkringen gäller visst i 45 dagar, resan är betald, taximocka.

Ska bara packa lite. Kasta in all skit i garderoben, den satans bibeln, nån gammal trosa, och sopa av golven så att det blir fint på Hotell Carlsson.

Det blir en jul både utan snö och utan Jesus. Den skojaren har visserligen aldrig varit bjuden till mitt kalas, men han brukar ju figurera lite i bakgrunden, i form av nån visa, i form av nåt gammalt ljus. Det strålar en stjärna förunderligt blid. Ut med busen, säger jag, fram med hädiskheten, lite blasfemi tar ingen skada av. I den katolska högborgen ska jag sprida mitt ateistiska budskap som ett julevangelium.

Watch me and learn, att svära i kyrkan är det tuffaste jag vet.

Det känns lite overkligt, men min nästa hälsning kan vara från stranden.

No comments: