Sunday, July 10, 2011

Pinnmannen, pinnmannen, akta dig för...10-åringen

Så höll vi helg. Skånsk helg. På Kulturen i Lund. Allsång för barn. Men som jag sa till min mamma, "det här hade vi kunnat göra bättre", för det hade vi. Nåja, så när som på gitarrplonkandet. Men jag hade kunnat ta några ackord på piano istället. Och vi hade iallafall sjungit mycket bättre. MYCKET bättre. Man får ju inte klaga om man inte kan göra det bättre själv, eller? Tur att jag kan det då. Synd att inte Kulturen upplåter sin scen till mig. Kan isåfall bara i all anspråkslöshet påpeka att barnunderhållning inte måste vara repetativ, larvig och överdriven. Barn gillar nog kvalitet precis som vi vuxna.

Nåja, ingen skada skedd. Vi såg oss om i Kulturträdgården, kläppte en glass, spelade kasperteater, körde buss på en lekplats och red på en gunghäst. Och så avskräckta blev vi inte att vi inte tänker att vi vill ge Jojje Wadenius en chans nästa lördag.

Kul förresten att Lovisa helt självmant och coolt gick upp på scenen och ställde sig bredvid Bolibompa-tanten när det började bli lite tråkigt. För att skapa lite underhållning liksom. Ifall inte nån sätter fart. Men det var så klart emot Jantes lagar att ta sig ton på detta sätt, och hon blev vänligen men bestämt nerkörd till tonerna av Krokodilen i bilen.

Kreativitetsmorsan gjorde då sitt första utsprång. En pinnman! Ser du? Pinne med armar och ben, kastanjer till händer och fötter, en modell större till huvudet. Liten pinne till näsa, hår av löv, I löv it. Snyggt jobbat, om jag får säga det själv.

Så snygg var han att projektet kidnappades av en 10-årig kusin som sedermera helt fräckt snodde med sig pinnmannen hem. Jaja, det får gå på ett ut - vi var taskiga mot hennes marsvin.


2 comments:

ch said...

jasså, därför jag har päron på kvist på mitt köksbord - tyckte den var snygg - så där ligger han ännu

Ulla said...

Vadå, är det päron? Fy vilka ogröna fingrar jag har, vet inget.