Thursday, March 17, 2011

Telefån

Fån telefon, ingen svarar 
Du gömmer dej bakom blå mascara 
/Gyllene Tider, tidigt 80-tal

Det borde inte heta mobiltelefon längre. Inte ens smartphone. Ta bort fånet. För det där med att ringa är väl ändå väldigt ute. Eventuellt kan man nyttja sms-funktionen, men jämfört med e-mail är ju inte den heller särskilt het. SMS max 240 tecken liksom, vad är det för trams. Ska man snacka så gör man väl det via Skype. Eller så chattar man, Google Talk, eBuddy, hejpårej. Vill man veta hur någon mår och vad han pysslar med, ja då tittar man bara i statusuppdateringsrollen i Facebook, så får man info, men slipper kontakta. Smidigt! Allt finns i din Xperia-mojäng, eller i din iPhone om du vill vara en sådan tönt som följer strömmen och har samma som alla andra.

(Som ett sidospår - Det främsta försäljningsargumentet för iPhone verkar vara att "alla har ju en, då måste den ju vara bra". Eh, sämsta argumentet i stan. Nu säger jag inte att den är dålig, för det är den säkert inte, men den som inte vill ha en Android-lur i dagsläget, den anser jag vara en jävligt omodern loser, men det är jag det. Och sedan är jag ju medveten om att de hetaste lurarna inte är släppta till offentligheten ännu, Arc och Neo heter de, men när de kommer i butik är det väl ändå bara tomtar och idioter som fortfarande vill ha en iFån - OBS sidospår. OBS jag är inte biased. Inte alls.)

Allra värst i utesvängen är att ha en hemtelefon. Alltså en snackmackapär kopplad till ett vägguttag, som man inte kan ta med sig. Den sitter fast! Och den kan man ju inte ringa till, särskilt inte om det bor fler personer i hushållet än den man vill prata med. Då kan man ju tvingas artighetskonversera den som svarar innan man får tag på den man verkligen var ute efter. Hemska tanke.

Sedan att det dels finns folk som svarar med sitt namn i mobilen (Hej, det är Peter - no shit Sherlock) SAMT att det finns folk som ringer någons mobil och frågar "Är det Ulrika?" - ja men tror fan det, eftersom det var mitt nummer du ringde.

Ja, folk är så jävla omoderna.

Själv har jag ju så klart en smartmobil som det aldrig ringer i. Men ibland plingar den av e-mail och notifications, för det är lite så jag jobbar.

2 comments:

Pelto said...

men ulla, jag måste svara "ja, det är emma" som ett annat miffo för annars blir folk väldigt ställda när de ringer av någon anledning, och nästan varenda gång får jag ett "ja hej, jag söker emma" tillbaka eftersom större delen av befolkningen i skåne har fel på hörseln och tror att jag säger anna. bäst är ändå när de säger "nämen anna, förlåt mig, jag skulle ju egentligen ha tag på någon annan". say no more.

Ulla said...

Ja men det är ok, för du bara anpassar dig efter andras cp-skada utan att vara cp själv, det är bra, det betyder att du är en vinnare!

Ämma heter du, på Trollhättska ju.