Monday, March 21, 2011

På gränsen

Två gånger. Mellan midnatt och morgon kan jag tolerera att stiga upp två gånger. Blir det fler än så är min gräns nådd och jag förvandlas till ett vrak. "Jag orkar inte ha det så här", vill jag vråla till den sovande maken vars fel det inte är. Eller till lillaste, men det går ju inte så fort man tänder lampan och tittar på henne och ser hur liten, söt och hjälplös hon är.

Men två gånger är ok. En gång ännu bättre. Klockan 2 och klockan 6. Eller en gång klockan 4. Men inte 01:00 följt av 02:30 sedan 05:00 och med slutklämmen 07:00 med uppstigning för dagen som följd. Du kan tro att denna serie gjort mig gnällig.

Bortskämda snorunge, tänker du. Barnet skriker ju inte ens. Bara knorrar lite, rumstrerar om och vill ha en flarra mat. Ja, jag vet. Här lyser koliken, gnälligheten och missnöjet med sin frånvaro, man har fått en kärnfrisk och dessutom snygg docka. Visst serru.

Men tant är inte 25 längre, eller ens 30, och orkar vara ute och härja hela natten för att sedan gå direkt till jobbet med spritande och fladdrig blick som man gjorde på den tiden det begav sig. Tant är tant och vill helst sova så ostört som möjligt.

Vänta inte till 35 att skaffa bäbis, det är dagens hetaste tips. Till och med vid 32 var det lättare. Vänta inte, se till och ligg nu, den som kan.

2 comments:

Nina said...

Åh jag vet hur du känner! Flera nätters nattvandring lägenheten runt med förkylt barn som desutom får tänder gör att jag ICKE orkar plugga på någon tentajävel denna veckan. Det får gå som det går...

J said...

jag trycker bara på like.
ligg mera!