Tuesday, June 29, 2010

Det stora bloggbråket om hygien

Nu blommar askfaten, det är krig i bloggosfären. Och det är inte bara att konstatera att nu tycker vi olika som Sara P så diplomatiskt alltid gör, nej nu ska vi bloggbråka. Ullaguran vs Pelto, tuffast vinner. Kontentan av Peltos resonemang är alltså att den som inte duschar varje dag är ett svin.

Själv vill jag hävda, och gjorde så redan år 2006 när jag var ännu yngre och ännu klokare, att det ska var och en skita i som inte tvingas sitta med näsan i mina kroppshålor, och det kan jag berätta att det finns det ingen som tvingas till, varken före eller efter jag har duschat. Och hör och häpna - raggardusch, deodorant och pruttifym funkar som enda hygienåtgärd vissa dagar då man helt enkelt inte orkar eller hinner ställa sig naken i en dusch och tvåla. Det är ingen som någonsin klagat på dålig doft från mig, annat än i de uppenbara fall då jag har fisit.

Att duscha varje dag är vad Blondinbella skulle kalla vardagslyx, för mig något jag gör när jag hinner, för det mesta varje dag, men ibland inte.

Och jag luktar mumma mums ändå hela tiden nästan jämt. Och gör jag inte det tar jag bara ett extra sprutt med parfymflaskan. no worries, ingen märker nåt.

Det är den här moderna hygienfreak-människan som ska ha det så jävla rent omkring sig, det kan ju inte vara nödvändigt. Kliniskt rena hem, kliniskt rena kroppar, nya kläder varje dag, jeansen stela av tvättmedel, inte ett könshår så långt man på badrumskaklet kan skåda.

På mitt jobb klagar alla kvinnor nu på att toaletterna inte blir städade ordentligt och att det är så ÄCKLIGT. Men jag, jag märker inte ens att det skulle vara något osedvanligt problematiskt över dessa wc:s städrutiner. Jag torkar ju själv av sätet med sprit och servett varje gång innan jag sätter mig, det räcker så bra. Jag vet inte hur andra gör, kanske sätter de sig direkt på kaklet med toaringen fortfarande uppfälld efter föregående manlige besökare och isåfall är det ju givet att det känns jävligt ofräscht. Och gör man det måste man ju också uppenbarligen duscha varje dag, om man är så äcklig. Gör du så, Peltokungen?

Nej, nu har jag inte tid att skriva mer för jag ska gå och ta mig min sedvanliga kvällsdusch. Hejdå.

1 comment:

Emma Falk said...

Haha! Jag haller med du, inte behover man duscha varje dag! Igar blev det raggardusch och det var ingen som klagade :)

Kram