Monday, June 21, 2010

Tigga en skjuss

Jag har ju tyvärr inget körkort. Men jag hoppas att om jag hade haft det hade jag aldrig tvekat att erbjuda mina vänner och bekanta en skjuss ifall det verkade som att de var i behov av en sådan.

Det är tydligen en jävligt känslig fråga, att be om skjuss, ungefär som att fråga vad röstar du på eller vad tjänar du eller hur gammal är du (till någon som är över 25) - totally out of order, alltså.

Det är nämligen bland det jobbigaste man kan göra - ta en extra sväng för att hjälpa en billös skojare hem. Och kostar gör det också, i bensinpengar, mer än det smakar gott i gommen att bjuda och hjälpa.

Såvida man inte frågar en norrlänning eller en kommunist - de är alltid villiga att hjälpa, det finns ju som bekant undantag till varje regel, och här har du två.

Jag vet så klart inte vad jag snackar om, för jag har ju inget körkort, bara en bil, och en med skriande bromsbelägg, så då räknas inte min åsikt. Det är samma med de som inte har knarkat, fött barn eller hoppat bungyjump - de ska fan inte utttala sig.

Att agera taxi till sina vänner/kollegor är tydligen riktigt obehagligt, man känner sig bara utnyttjad och arg på dessa cp-skador som inte kan ta sig hem för egen maskin.

Jag önskar mest av allt att jag hade körkort och att mina bromsbelägg var bytta så att jag kunde både köra och skjussa vartfanhän jag ville, utan knussel. För sån är jag.

2 comments:

Anja said...

Kom hit så ska jag skjutsa dig runt min vackra ö!!! Kom kom.

Nu får jag köra bil och klippa gräs och snart får jag bära min fjäderlätta dotter med min hand.
Snart är allt jag har från vår ödeshelg ett ärr som påminner om en suicidal tonårstjejs misslyckande. Snyggt!!!

Ulla said...

Ja låt mig komma! Får jag komma i början av aug, får jag det? jag kan ta med mig egen bil och en jävla massa brasilianare, hoho.

Så ska jag kyssa din vackra hand!