Friday, February 10, 2012

Fredagsmysig

Lustigt det där att man inte kan säga nej till vinet, utan att ögonbryn höjs, spekulativa tankar väcks och man genast måste dementera att man är gravid.

Så är det visst i sociala sammanhang fyllda av 30+-are. Inte konstigare än så.

Det duger inte att skoja (?) om att man är en gammal alkoholistkärring som gör bäst i att avhålla sig. "Är du gravid?" kommer som ett brev på posten, eller snarare som skjuten ur en kanon.

Jag är fan fortfarande kymig i magen efter förra fredagens strapatser. Det är precis som efter en riktigt kraftig maginfluensa. En tantkropp tar mer stryk än en ungdomsdito har jag bittert fått erfara. Mina gamla takter håller verkligen inte i längden.

En gång fick jag flunsan efter att ha ätit falukorv. Du tror väl inte jag var sugen på korv stroganoff på många år efter det? Nej, fy fan vad vidrigt.

Det är samma med vinet, antar jag. En tokfylla senare och man håller sig på avbytarbänken ett tag framöver.

Många fredagsmysare vill ju gärna unna sig ett glas vin efter att barnen är nattade. Jag vill det sällan, och allra minst nu.

För dessutom är jag förkyld som en snorvalp, och har alls inget nöje av aromatiska upplevelser. Kanske var det onödigt att mysa i mig en halv påse jordnötsbågar då. Ja, det var det nog.

Men nåt jävla mys måste man väl få ha här i världen, eller va.

No comments: