Saturday, April 28, 2012

Copen♥hagen

När Lund känns lite pruttigt kör vi en utflykt till Köpenhamn. Storstadskänsla. Peruaner i inkamönstrat som spelar panflöjtsvarianten av My Heart Will Go On. Internationella butikskedjor. Sjukt mycket trängsel (Jag har ju vid det här laget förträngt Oxford Street). Exotiska språk på öppen gata. Kaffe på en eller annan saluhall. Ett danskt wienerbrød med tjockeglaaade i mitten. Rishshaw-taxigubbar, spelemän, tunnelbana. Vad mer kan man önska sig?

Om jag var tvungen att flytta till en annan stad, och det kan jag tänkas bli, då skulle jag välja Köpenhamn. Ge mig bara ett jobb så kläpper jag biffen. En lejlighed, en plats på børnehave, ett roligt liv. Allt jag kräver. Det ska vara roligt både på danska och på svenska.

Mitt största problem skulle väl isåfall vara om mina barn blev dansktalande, men det kanske man kan undvika genom att snobba in dem i en internationell skola?

Nej men godafton, imorgon har jag en späckad dag, jag har inte tid med dig längre. Först frulle med Bjallan, sen kommer mamma på fika, sen lämna småsnyggingarna hos barnvakten Cilla-Pilla, varpå vi åker till ett kinesiskt bröllop i Höör. Inga konstigheter. Höör sen, alltså. Höhö.


No comments: