Monday, April 02, 2012

Att vara affärskvinna

I am a buisnesswoman in town on business, som Phoebe sa.

Jorå. Men försök du kombinera det med att vara småbarnsmorsa till två skojare som skriker allra högst när de inte har mammans fulla uppmärksamhet.

Och försök du som affärskvinna att jobba halvtid. Det kan man ju inte rimligtvis begära att alla ska veta exakt vilka tider halvtidaren har. Alltid är det någon viktigpetter som ringer just när det är minst lämpligt. När man inte är på kontoret, när man istället står med en kastrull i ena näven och ett gapigt barn i andra.

American Express business travel får utstå vindens pina från lekplatsen. Höga cheferna får lyssna på gnäll, barn som ramlar och skriker när de slår sig. Man får bjuda på det som en del av livet.

Nu är det dock nya puckar, nya regler, från och med idag. Tant har blivit en heltidsarbetande sådan, dagisbarnen och mannen är även de heltidare och det är nu man ska ta tag i det som de som vet kallar ”livspusslet”.

Helgerna blir heliga, ska fyllas med glada upptåg och aktiviteter. Marsch i säng klockan 8, eller hur var det? Middagen på bordet klockan 6, du får INTE se hur filmen slutar.

Ojoj. Jag inleder starkt med en middag på stan med damlandslaget i afton dans. Sån är jag.

1 comment:

hakbor said...

Skojare hemma, pajsare i mobilen och kolingar på jobbet. Man får vara nöjd med att det finns kul benämningar på det iallafall.