Tuesday, March 20, 2007

Varning för kåt dörrvakt!

När du blir på lyset på Dublin Castle kan det kännas lockande att anta dörrvaktens erbjudande om gratis bilskjuts hem. London är ju en farlig stad och Camden i synnerhet - våldtäktsmän, kids med kniv, mobilrånare och chavs med yxa - vi har hört om dem alla och lärt oss att ta det försiktigt. Men. Låt dig inte luras av den kamratliga attityden som den tjocke öst-europeiske dörrmannen i svart låter påskina. Han är nämligen ute efter att ligga.


Schysst tänkte jag, han kör mig hem, jag slipper gå ensam genom natten. Att han sedan skulle pussas på munnen som avsked tänkte jag inte så mycket på i min fylledimma. Det var mer nästa gång, ett par veckor senare, när han körde upp bredvid mig i sin fräcka sportbil utanför mitt hus, som jag fattade misstanke om sinnesslöhet. Då när han skulle följa mig till dörren, när han tryckte sin plufsiga gubblöta mun mot min och jag fick smälla igen dörren för att komma undan. Han skulle ju hälsa på en "kompis" bara. En kompis som råkade bo alldeles vid mitt hus. Jo men visst serru.


Och igår berättade ställföreträdande Sound Engineer-flickan på DC att hon minsann aldrig mer skulle tacka ja till skjuts hem av den där dörrvaktsdåren, för sist hon gjort det hade han kört in på en sidogata och försökt kyssa henne så till den milda grad att hon fick våldtäktsvittring. Detta utan att jag nämnt min incident.

Vi kan snabbt sluta oss till att detta troligtvis inte är isolerade händelser. Detta att erbjuda fulla flickor skjuts hem tycks vara något han sätter i system, kanske om de är tillräckligt lena under sulorna får han ligga, eller åtminstone får han stjäla en ölindränkt kyss av en som inte har tillräckligt snabb reaktionsförmåga.


Samtidigt sitter hans fru hemma och väntar med toddlern som ännu inte fyllt ett år. Bra jobbat.

Det kallas maktmissbruk. Han är i en förtroendeposition, där han nyktert står i sin svarta rock, och han utnyttjar det faktum att flickorna är fulla, att de litar på honom och att det är så farligt att gå hem själv. Räddaren i nöden. Kom ska pappa hjälpa dig av med kjolen.


Fy fan vad unket. Vi säger till Henry, det gör vi va.


1 comment:

Anonymous said...

Uppdatera bloggjaveln nu - jag har ju trakigt!!!! hi hi hi