Friday, March 30, 2007

Saga för barn över 18

Lilla munnen och Mellanmunnen är ensamma hemma. Stora munnen har rest bort med flygplan. Brum brum säger flygplanet. Vroooooooom.

Klockan är midnatt. Seeeent! Lilla munnen och Mellanmunnen borde gå och lägga sig och sova i sina sängar. Med Pingu, girafferna och räven. Men dom vill inte det.

"Vi tittar på TV", säger Mellan. "Ja, den där college-filmen på E4 som gick för en vecka sedan också, den är bra, den tar vi", säger Lilla.

"Jag vet", säger Lilla, "Vi gör en säng av soffan och så har vi det så hela helgen, det är mysigt!". "Bra ide", säger Mellan och drar ut soffan till en säng. Nu ligger Lilla och Mellan bredvid varandra på sängsoffan, med kult och fidde.

Filmen är slut. Men Lilla och Mellan vill inte sova. Dom är ju inte trötta. Dom är busiga. Nu är det program om sjukhus. Spännande, måste titta. "Vi måste ha popcorn!", säger lilla. "Ja, dom med mycket smör på!", säger Mellan.

"Pop-pop-poppadum-dum", säger mikrovågsugnen. "Mums Lilla Babba!", säger Mellan och Lilla.

Klockan är jättesent men Lilla och Mellan är inte trötta, inte trötta alls. Titta och mumsa, det vill Lilla och Mellan. Ligga i den röda sängen och ha det mysigt, det vill Lilla och Mellan.

---------

Klockan 04.45 om morgonen vaknar tant i soffan och fryser. Vad fan gör jag här? Upp i sängen, sov som en stock, vakna som en sugen nyutprungen ros, vanka som en anka till arbetet och inse att man är ju för helvete vuxen och har Det Stora Ansvaret.

5 comments:

Anonymous said...

Sa gar det inte till i hushallet illa handen... Dar lagger sig mellanilla handen tidigt och somnar som en stock. illailla handen kommer da hem och stokar med sin hatt sa mellanilla handen vaknar igen. Inget fniss och mys, inga popcorn och ingen roligt teve.

Anonymous said...

Hahaha! Det verkar som lilla munnen har mycket daligt inflytande pa mellan-munnen!

Anonymous said...

I hushallet stora tanden far man sova med tvn pa for att inte raka ut for nagra otacka spoken. Helst aven ta ner spegeln pa vaggen sa svarta madam inte kan komma fram! huuuu

Anonymous said...

Ni är ju faktiskt helt sinnessjuka mina underbara dockor! kom till hushållet punkslott snart.

Anonymous said...

Spöket Laban är inte farlig, han är snäll. Gullegull. Jag vill buuuuuusa. Punkslott, där får man busa va. /Mellanmunnen