Tuesday, July 27, 2010

Min första vuxensommar i Svärje

Det är visst så här det ska vara när den svenska industrisemestern rullar in. Alla skiter i vilket och har out of office som pekar käpprätt åt helvete dvs till människor som också tagit ledigt. Ingen svarar på tilltal och på kontoret sitter man själv sånär som på den fisande konsulten som pruttar förbi ibland med sin lönnfeta trista kropp. Så går det till. Även i globala företag. Jag är smått chockad och tycker att folk borde skärpa sig, men det har jag nog inget för, ty det här med semestersommar verkar vara en av Sveriges heligaste kossor.

Vad fan är det för fel med att vara ledigt på vintern va? Åk du då till värmen om du har råd, så slipper du klaga så jävla mycket November till Mars.

Och vad är det som är så fasligt gött med solsommar? Att pressa sig brun är ju både fult och farligt. Då är det väl bättre att sitta inne i det härligt luftkonditionerade kontoret och sedan iallafall vara ute och njuta under de ljumma sommarkvällarna? Vad är det med folk, va?

Som vanligt är det bara jag som tänker och ifrågasätter, bara jag som är duktig. Tänk om fler var som jag, det hade varit jävligt bra för världen, tror jag.

No comments: