Friday, November 30, 2012

Kylskåpskall mellanmjölks-svennebanan

Nu kommer han snart, Kung Bore. Men i mitt fina svenska hem kan jag sitta barbent och t-blus-klädd - det stavas trippelglas och centralvärme. Vi har det bra.

Annat är det i England - med sina fjuttiga värmefläktar och enkelslipade glas. Där kan man sitta i sin olle och huttra över sin tekopp, för ibland är UK ett U-land, och det är till exempel när det kommer till inomhusvärme - där ligger de sorgligt efter. Eller så är det bara jag som bott i solkiga hus, vad vet jag, vad vet en ko.

Och Brasilien sen då - när det är "vinter" där dvs 15 fjuttiga grader varmt, då lämnar fan inte ens huset. Och eftersom husen är anpassade för de 9 av 12 månader då det är snorvarmt är det således iskallt i lyorna när köldknäppen kommer. Är det 15 ute så är det kanske 10-12 inne. Och inte fan har de duntäcken att lägga i lakanenen, för de har inte ens påslakan, det är minsann ett lustigt påfund tycker brassen och slänger över sig en gammal filt.

Idag fick jag höra något oerhört. Att brassarna, som skulle komma hit till Sverige i augusti, alltså varma sköna fina svenska sommaraugustimånaden då det väl knappast är kallare än de där 15 graderna som ger 12 inne, nu bestämt att vi istället ska ses i Portugal, för att, hör nu och häpna, DET ÄR FÖR KALLT I SVERIGE FÖR BÄBISEN. Skämta lite till, dra mig baklänges med en snöplog, vad är det för rent ut sagt trams? Här har Svenne Banan stått och fött barn i snökyla och snålblåst under en jävla björnfäll i säkert 100 000 år, och så kommer nån mopsig brasse-buse och säger att det är FÖR KALLT för en 6-månaders i augusti. I augusti!!! De tror på allvar att man direkt och utan pardon blir sjuk om man utsätts för en temperatur under 22 grader. I Brasse går man så klart inte ens ut om det är under 22, för det är ju FARLIGT. Kanske dör man, det vet man inte, för man har aldrig testat. Ni får mycket gärna prova!

Jag vet inte vad jag ska göra med den här informationen, mer än att ondgöra mig över den bloggledes samt bli oerhört trött på mänskligheten. Troligen ska jag även infinna mig i valfri ort i Portugal typ den 15 augusti 2013, med ett jävla glatt flin och en kappsäck full med baddräkt och solskyddsfaktor 30, tackar som frågar!

2 comments:

Ogi said...

Jag tror inte att det är att du bott i solkiga hus. Det är nog genomgående så i de flesta lägenheter här. Vi bor i ett relativt nytt hus men det är svinkallt!!! Är värmen inte på hela tiden, så får vi utetemperatur på bara några timmar :( Så dålig isolering och så fruktansvärt kassa fönster! En av ganska få nackdelar med England. När vi flyttar om någon månad vill vi ha en lägenhet med lite bättre värmemöjligheter i alla fall. Å andra sidan är det först nu, som det är riktigt kallt ute (alltså typ 6 grader). Älskar att det är liiiite varmare klimat :)

Ulla said...

Jag trodde väl det, alla hus jag varit i har iaf varit kalla i England. Men de är bra på annat, i pubarna är det ju varmt! Men det är nog pinten som gör det...

Vart ska ni flytta?