Thursday, January 15, 2009

Likvaka på Slottet

Så nu har gubben gammal sprungit in i väggen. Eller inte sprungit, snarare långsamt segnat ihop i en skrumpleverhög efter år av alkoholmumsande och nikotinsug. Vi snackar om pappa Dublin, gammelgubben som för inte alls så länge sedan sågs i baren med sprit och cigarill, men som den senaste tiden varit totalt sängburen och fruberoende. Det sägs att han var en Camden-legend men jag vet inte.

Nu har jag iallafall blivit inbjuden till likvaka nästa vecka, kistan ska levereras till puben som kommer att vara stängd för allmänheten. Vi snackar om ett 12 dagar gammalt lik. Hur ska det gå till? Har det frusits ner och kommer det isåfall tina under kvällens lopp? Eller är det kremerat? Vad betyder det? Balsamerat? Kommer kistan vara öppen, eller hur gör dom, kissolikerna? Hur gör djur?

Jag må vara en rå sälle som gottar mig i en farbrors död, gör mig lustig på hans bekostnad, men jag tycker mest det ska bli spännande. Skål på dig, gubbjävel.

No comments: