Monday, May 28, 2012

Infart / utfart

Ibland händer det att det blir stiltje på arbetsfronten. Hur man än kuckilurar och tänker kreativa lösningar kan man inte komma på något att göra. Allt är gjort, med snabb hand löste jag alla outstanding issues, svarade på alla förfrågningar, färdigställde allt som låg på mitt bord. Visst kan man då som den slashas man är ge sig in i bloggträsket eller läsa aftonbajset, men för min del känns det jävligt beige att sitta avlönad och viktig utan att samtidigt uträtta något. Jag är väl för ambitiös eller något, de flesta andra verkar tycka det är skönt ”när det lugnar ner sig”. Inte jag. Jag vill ha tusen bollar i luften, stimulerande arbetsuppgifter, jag vill uträtta något, känna att jag bidrar med något. Jävlar vad pretto. Men det är sant, det är säkert.

Just nu är det alltså en sådan där bögig period av stillhet. Alla jävlar är bortresta. Och jag dör tristessdöden flera gånger om. Sitter mest själv och krullar mina tår. Men låtsasjobba vill jag inte. Därför förbereder jag saker som kanske ska göras snart. Som att rita bilder till en ny intranätsida som jag tror jag ska få göra snart. Det blir kul! Brainstormar lite med mig själv –vill ha en bild som representerar SPEED, snabbhet, fart. Och jag googlar. På engelska först. Men sedan tänker jag att jag vill dubbla upp med svenska resultat. Och just som jag googlar bildsökningar på FART passerar min chef bakom mig. Detta ser han:


Och säger: Är detta avdelningen för roliga bilder?

Jag kan bara skylla på min trötthet efter att ha blivit uppjagad av ett gråtande barn under natten, somnat som en stoppkorv i en barnsäng, vaknat för att krypa till egen kojs men där hittat en bananformad bäbis på ”min” plats så att jag fick ligga på kanten som en annan grönsak. Att jag inte fattade att resultatet för FART inte skulle motsvara det för SPEED.

Det grämer mig, för jag är inte en sån person som sitter och googlar tokroliga bilder på arbetstid. Särskilt inte om fisar. Fisar intresserar mig nämligen inte alls.

2 comments:

Svenny said...

Hahaha. Det var ju jatteroligt. Och dessutom valdigt roliga bilder. Hahaha! Tack for det goda skrattet.

Ulla said...

Jag bjuder på det, sån är jag.