Sunday, June 10, 2007

Jag spände mig lite

Jag är inte 100-falt sugen på att artighetekonversera, tycker inte om att berätta för främlingar om mitt liv och mitt jobb. Inte heller är jag överdrivet intresserad av att höra folks livshistorietter när jag vet med största sannolikhet att jag aldrig kommer att träffa dem igen. Gör det mig till en dålig människa? Ja, förmodligen. Jag kommer aldrig att bli bjuden på Nobel-middagen.

På Dr Stensmans examensfest spände jag lite när jag fick sitta till bords med främmande män såsom Håkan, en farbrors fru, en nybliven mamma med lugg, en 27-årig donna som framstod som 40 i stil och inställning. Mittemot mig hade jag stjärnan, min förlorade Bangkok-son, men han var givetvis upptagen med att kuta runt och konversera mormödrar och allehanda släktingar.

Jag spände mig en smula mindre i takt med att alkoholintaget stegrats och jag fått i mig en eller två flaskor rödvin och en Bailey's, det är lite så jag jobbar. På balkongen var det trevligast, där fick man röka.

Marängtårtan var sjukt god. Så god att jag efter att ha satt i mig en fet bamsing till bit kände att jag behövde en till och stegade bort till buffebordet för att ta för mig. Men kakjäveln gled av spaden! Jag var snabb och smidig och fångade tårtan mellan låren. Lite genant att stå med grädde mellan benen, men jag plockade snabbt upp läckerbiten och placerade den på fatet i hopp om att ingen sett hur mycket jag hade spänt mig. Sedan gick jag till bords och mumsade i mig min lårkaka.

Vi flyttade undan borden och anordnade diskotek med DJ Costas vid MP3-spelaren. Han köttade loss med idel hits från 90-talet och man kom i stämning. Så pass stämning var det att jag tog tag i Sara Snygg och dansade så snyggt att pampigt att du aldrig sett maken. Man skulle kunna säga att vi ägde dansgolvet, och då skulle man inte ljuga. Riktigt, riktigt roligt var det. Kvällens höjdpunkt.

Vid 4-draget kom Taxi Martin och körde hem oss till Torson. Jag hade visserligen bäddat snyggt till honom på tältsängen i arbetsrummet, men det var det nog ingen som trodde i morse när han skrek från bilen över Ica Maxis parkering "Tack för i natt!". Förmiddagsshopparna fantiserade vilt om hur tant hade fått ligga, det gjorde deras tillvaro en sväng mer spännande.

Tack för allt.

No comments: