Wednesday, February 05, 2014

Vikingblod

Värsta sjukstugan har det blivit. Tur mina barn är friska, men begreppet man-flu tar sig här helt nya dimensioner.

Det finns en kräm, ett preparat, en kapsel eller en brustablett för allt, det visste jag redan. Placebo i sitt esse. Har man feber i två dagar, över 38 herregud, då kan det vara nödvändigt att uppsöka en doktor. Gimme antibiotika, jag skiter i om det är virus, här ska medicineras bort.

Själv fick jag ett speciellt utvalt te i morse när jag var lite körig i magen, det finns något för alla åkommor. Vikingen i mig tillåter dock inte mer än en förmiddag sängliggande, jag måste ut på äventyr för fan.

Det finns olika approacher till sjukdom, en är att rycka upp sig, ta sig samman, en annan att ömka sig till dödsbäddsliknande tillstånd. Alla har sina fördelar. Den som uppmärksammar varje smärtkänning kommer knappast dö abrupt i cancer, men den som sopar under mattan kommer iallafall ha roligt så länge det varar.

Det är 40 grader Celsius och jag vill sitta i min luftkonditionerade bil till Campinas shopping centre. Och imorgon vill jag gå på zoológico. Jag vill så mycket, jag har inte tid att vara sjuk, någonsin.

No comments: