Sunday, November 03, 2013

Titta så ni umgås!

Vi umgås på ett nytt sätt idag, vad spännande det är!

Man behöver inte sitta i samma soffa för att kunna snacka, inte ens i samma land.

Det finns ett fåtal personer man gillar att ha fysisk kontakt med, i övrigt går det lika bra att umgås elektroniskt, kan jag tycka.

Men hur hemskt är det att ett gäng som samlats på puben inte bara kan sitta och prata med varandra, utan att känna ett behov av att checka in och dela upplevelsen med världen. Why not, kan jag tycka?

Alla som sitter på tunnelbanan och blippar med sin telefonapparater istället för att...ja, vadå? Läsa The Sun? Bläddra i Gratis-Metro? Kolla in annonserna på vagnväggarna? Varför skulle det vara så mycket sämre att titta i sin mobil än att förströ sig med något annat? Det är ju inte precis att folk skulle börja prata med varandra mer, ingen har väl någonsin gillat främlingar, don't blame it on the smartphone.

Detta är ännu ett exempel på hur människan förfasas över nymodigheter. Vart är världen på väg, liksom?

Varför är den digitala aspekten av vår tillvaro så illa ansedd? När världen är vårt ostron, och vi känner människor i världens alla hörn, när de coolaste människorna kanske inte precis bor nästgårds, och man inte har möjlighet att flyga jordklotet runt för att säga tjena hej, då är det väl oerhört härligt att vi åtminstone kan umgås via fiberkabel?

Eller att uppleva det digitala tillsammans, att sitta bredvid varandra i soffan med varsin maskin, hur mysigt är inte det? Det gör vi jämt här hemma, hur trevligt som helst!

Nej, förfasas icke. Det är 2013 nu och utvecklingen går snabbt som attan. För 100 år sedan hade vi knappast något vad gäller teknik. Snart kommer vi kunna umgås på ännu fler sätt, kanske till och med över galaxgränser och med påhittade eller avlidna personer på ett vettigt sätt, vad vet jag vad framstjärten har i sitt sköte.

Take a chill pill och join the revolution, säger jag.

No comments: